Merkez Osmangazi İlçesi'ne yaşayan Ali Ersöz, çırak olarak girdiği babasına ait otomobil tamir atelyesinde tam 30 yıldır sadece hurdaya dönen klasik otomobillere hayat veriyor. Bu zamana kadar 300'den fazla aracı eski haline getirdiğini belirten Ali Ersöz, işyerini 'Klasik otomobil fabrikası' olarak tanımlıyor. Gelen siparişleri yetiştiremediği için ikinci atelyeyi açmak zorunda kaldığını kaydeden Ersöz şunları anlattı:

"Benim işyerimde genellikle klasik otomobillerin bakımı ve onarımı yapılıyor. Siparişlerin fazla olması nedeniyle bir süre önce ikinci işyerimi açtım. Kullanılamaz hale gelen klasik otomobilleri sadece el işçiliği ile eski haline dönüştürüyorum. Onarımını yaptığım araçlar arasında 1929 model Ford A Modeli otomobil de bulunuyor. Aracın eski haline dönüştürülmesi için yapılan çalışmalar en erken 2 ayda en fazla 3 senede bitiyor."

En büyük sorununun klasik otomobillerin çalışır hale gelmesi için yedek parça temin etmek olduğunu belirten Ali Ersöz, bunu ise kendilerinin yaptığını sözlerine ekledi. Ersöz otomobilleri 10 bin ile 50 bin TL arasında onarıp sahibine teslim ettiğini kaydetti.



FK(FK/COŞ)