Osmangazi Rotary Kulübü'nün 3'üncü Geleneksel Bursa Klasik Otomobil Turu, Korupark Alışveriş Merkezi önünden bugün başladı. Yarın da devam edecek turun startını, Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nur Yücel, Rotary Uluslararası Gelecek Dönem Direktörü Şafak Alpay ile birlikte verdi.

Düzenledikleri etkinlik ile Bursalılara nostaljik ve görsel bir şölen sunmayı hedeflediklerini açıklayan Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nur Yücel, "Organizasyonunun ilk yılında, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümünde, lösemi hastası çocukların tedevisinde ihtiyaç duyulan 'sitosantrifüj' cihazını satın aldık. Geçen sene ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, Patoloji Bölümü'ne bu kez biyopsisi yapılan hücrelerin durumunu kısa sürede sonuçlandıran, mikrotom cihazı alıp bağışladık. Bu yıl ise, Bursa Onkoloji Hastanesi Üroloji Kliniği'ne 'Üreterorenoskop Cihazı' almak için yola çıktık. Gerekli olan 25 bin TL'yi toplayıp cihazı alacağımızı umut ediyorum" dedi.

Etkinliğe aralarında 80 yaşındaki araçlarında bulunduğu toplam 28 klasik katıldı. Otomobillere büyük ilgi gösteren Bursalılar araçların yanında bol bol hatır fotoğrafı çektirdi.



FK-(FK/AAA)