Bodrum'un Turgutreis Beldesi’ndeki D Marin Marina Amfitiyatro'da sahneye çıkan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Nefesli Sazlar Beşlisi'nin konserini Doğuş Marinalar Grubu Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, D Marin Marina Genel Müdürü Zafer Kutluğ, sanat koordinatörü Numan Pekdemir ve yaklaşık 800 sanatsever izledi. Halka açık olarak ücretsiz düzenlenen konserde flütte Selma Özörten, obuada Murat Özülgen, klarnette Atıf Peynirci, fagotta Tolga Alpay ve kornoda Altuğ Tekin'den oluşan grup; Mozart, Kreisler, Bizet, Fazıl Say ve Piazzolla'nın eserlerini seslendirdi.

Konserde, sahneye gelen ve dakikalarca sanatçıları yanlarında durarak izleyen, esnafın beslediği 'Hektor' adlı 4 yaşındaki sokak köpeği dikkat çekti. Hektor'un sakin sakin konseri izlemesi, eserin bitiminde ise sanatseverlerin alkışlarına havlayarak eşlik etmesi izleyenleri gülümsetti.

Yaklaşık 1.5 saat süren konser sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlanırken, sanat koordinatörü Pekdemir, Turgutreis marinada ücretsiz klasik müzik konserlerinin devam edeceğini, klasik müziğe olan ilginin gittikçe artmasının sevindirici olduğunu söyledi.



YA(AÖ/CK)