Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Şanlıurfa programına ilk olarak Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ederek başladı. Polis mangasını selamlayan Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladı. Ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na gümüş işlemeli mırra takımı hediye etti. Eroğlu, Şanlıurfa’ya ilk gelişi olduğunu ve bu zenginliğini yerinde görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bir süre Vali Güvenç’le makamında başbaşa görüşen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, daha sonra Şanlıurfa Belediyesi'ne hareket etti. Makam aracıyla Şanlıurfa Belediyesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Eroğlu, başkanlık girişi önünde hazır bekleyen zabıta tören mangasını selamlamayı unuttu. Kapıda Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir süre başkanlık makamında Fakıbaba’ya sohbet etti.

"DOKTORLUĞU ÖZLEDİM"

Başkan Fakıbaba’nın doktor olduğunu öğrenince kendisinin de doktor olduğunu söyleyen Eroğlu, doktorluk mesleğini çok özlediğini belirterek söyle konuştu:

“Urfa, ismi dünyaya yayıldıkça turizm cenneti olabilecek bir şehirdir. Hem siyasette meslektaş, hem de özelde meslektaş olarak sizlerle olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Ben siyasete girdiğim zaman ilk başlarda çok pişmanlık yaşadım. Doktorluk ayrı bir zevkti benim için ama şimdi siyasette hizmet etmeye çalışıyorum.”  

KONVOYDA KAZA

Başkan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Şanlıurfa yağlı boya tablosunu hediye etti. Eroğlu, belediye ziyaretinin ardından 20'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na hareket etti. Bu sırada Eroğlu’nun konvoyunda yer alan 112 Acil Servis ambulansı Atatürk Bulvarı'nda, otomobilini park eden Bezire Sümeyra Savaş (23) adlı kadın sürücüye çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Savaş, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.



HK,AL,ÖP(HK/AK )