Olay 17 Kasım 2008 yılında merkez Palandöken İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana geldi. Aynı mahallede büfe işleten Cevat K., iddiaya göre 3 kızından D.K. ve F.K.'ya çeşitli tarihlerde toplam 5 kez cinsel istismarda bulundu. Anne Nurhan K., olayı kendisine yazdıkları mektupla anlatan çocuklarıyla birlikte Ankara'daki babasının evine gitti. Anne Nurhan K., Cumhuriyet savcılığına dilekçeyle eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Nurhan K., şunları anlattı:

"Geceleri çocuklarım ile birlikte odanın kapısını üzerimize kilitleyerek uyuyorduk. Gece saatlerinde kapı tıklatarak çocukları uyandırıyordu. D.'yi kendi odasına götürerek elbiselerini çıkarıp vücuduna dokunuyormuş. Bu sırada çocuklara da 'Bunları başkasına ve annenize söylerseniz sizi ve annenizi gebertirim' diyerek tehdit etmiş. Yine Ramazan ayında yer sofrasında otururken ayağı ile F.'nin cinsel organına dokunuyormuş. Çocuklarım kundakta iken de eşim çocuklarımın cinsel organı ile oynuyordu. O zamanlar öz babası olduğundan böyle birşey aklıma gelmedi. Buna benzer bazı olaylar da yaşandı."

Ankara'da eşinin şakayeti üzerine yakalanan ve Sincan Birinci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Cevat K., 2 yıl hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme dosyayı olayın işlendiği Erzurum'a gönderdi.

Yargılanması Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Cevak K., bugün yapılan karar duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada ifadeseni ağlayarak veren Cevat K., "Allahımın üzerine yemin ediyorum ki evlatlarıma birşey yapmadım. Şizofren olan eşim iftira atıyor. Hangi baba kendi öz evladına bunları yapar. Eve geç gittiğimde çocukların uyuduğunu söyleyip bana göstermeyen eşimin niyetini şimdi çok iyi anlıyorum. İlaç kullanmayı kabul etmeyen eşim sürekli ölmek istediğini söylüyordu. Onu tedavi ettirmek istediğimde evi tekedip babasının evine gitti. Çocuklarım anne ve büyükbabalarının baskısı altında bunları söylediler. Sayın başkanım elinizi vicdanınıza koyarak karar vermenizi istiyorum. Gerçekten şimdi dimdik ayakta duruyorum. Geceleri rahatça uyuyabiliyorum, vicdanım rahat. Çünkü ben hiçbirşey yapmadım. Çocuklarımın daha iyi okutmak için sürekli çalıştım. Kızlarımda burada olsaydı yüz yüze gelseydik. Utançlarından yüzüme bakamazlardı. Çok pişman olup ızdırap, vicdan azabı çekecekler. Bunların tümü iftira" dedi.

Mahkeme heyeti, baba Cevat K.'yı büyük kızı D.K.,'ya karşı 'alt soya karşı beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde tehdit kullanarak nitelikli cinsel istismar' suçundan 20 yıl 5 ay, diğer kızı F.K.'ya karşı ise 'alt soya karşı beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde tehdit kullanarak basit cinsel istismar' suçundan 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 32 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti, Cevat K.'nın hükümle birlikte tutuklanmasına karar verdi. Cevat K., duruşma sonrası sürekli gözyaşı döktü.