Samsun'da iddialara göre aynı erkeği seven N.T. ile L.K., aralarında çıkan anlaşmazlık, 2010 yılı Kasım ayında birbirlerinin telefonlarına küfür ve tehdit içerikli mesajlar çekmeye başladı. Bunun üzerine N.T. konuşmak için L.K.'yı evine çağırdı. L.K. ise arkadaşları B.Y. (17), E.G. (18) ve M.Y.'yi (17) de yanına alarak N.T'nin evine gitti. Apartman girişinde Ş.B. (17), H.T. (18), A.A. (17) ve C.K. (20) ile birlikte bekleyen N.T., yanlarına gelen 4 genç kızı, kollarından çekerek zorla ailesiyle birlikte oturduğu eve soktu.

Burada kızlar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. N.T., ve arkadaşları 4 genç kızı döverek L.K.'nın 3.5 TL'sini, E.G.'den 2 TL ve cep telefonunu, B.Y.'nin de cep telefonunu zorla alıp döverek dışarıya attı. 4 kız polise gidip şikayetçi olunca gözaltına alınan 5 genç kız nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 sanığın yaralama, tehdit, gasp ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından her biri için 22 yıl hapis cezası ile istemiyle açılan davaya dün devam edildi. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya mağdur ve sanık kızlardan katılan olmazken, avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcı ise, dosyanın tamamlandığını belirterek, sanık kızların hürriyetten yoksun bırakma, tehdit ve gasp suçlarını işlediklerine dair kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığını belirterek, 5 genç kızın basit yaralama suçların 2-5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları son savunmalarını hazırlamak için süre isteyince, duruşma ertelendi. Daha önceki duruşmalara katılan sanık kızlar suçlamaları kabul etmedi.



İA(İS/AAA)