Olay, dün saat 17.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Ali Ulvi Kurucu Mahallesi 17099 Sokak'ta meydana geldi. Besici Kasım Yılmaz'ın oğlu 20 yaşındaki Ali Yılmaz, iddiaya göre aynı mahallede oturan Mustafa D.'nin kızı M.D.'ye aşık oldu. Ali Yılmaz, babası Kasım Yılmaz'a evlenmek istediğini belirtip M.D.'yi istemelerini söyledi. Kasım Yılmaz, yaklaşık 2 ay önce ailesiyle birlikte Mustafa D.'nin evine giderek oğluna M.D.'yi istedi. Mustafa D. de olumsuz cevap verdi.

M.D., ailesinin evlenmelerine karşı olmasına rağmen sevgilisiyle görüşmeye devam etti. Bu durumu öğrenen Mustafa D., kızının sevgilisinin babası Kasım Yılmaz'a, ''Benim kızımdan uzak durun. Yoksa seni ve oğlunu öldürürüm'' dedi.

Genç sevgililer görüşmelerini sürdürmeye devam etti.

EVLENMELERİNE KARŞI ÇIKINCA 2'NCİ KATTAN ATLADI

M.D., geçen perşembe günü ailesinin sevdiği gençle evlenmesine izin vermemesine sinirlenip 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan M.D., ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  M.D.'nin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

KIZININ İNTİHARA KALKIŞLAMASININ ARDINDAN DEHŞET SAÇTI

Mustafa D., kızının intihara kalkışmasının ardından dün arkadaşından aldığı otomobille iki sokak ileride bulunan Kasım Yılmaz'ın evine gitti. O sırada eşi Asiye Yılmaz ile ahırda hayvanlara yem veren Kasım Yılmaz'ın yanına gelen Mustafa D., iddiaya göre küfredip hakaretlerde bulundu, ardından ruhsatsız tabancasıyla rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada Asiye Yılmaz, kendini dışarı atıp saklandı. Açılan ateş sonucu göğsünden ve belinden yaralanan Kasım Yılmaz, kanlar içinde yere yığılırken, Mustafa D. de otomobille hızla uzaklaştı.

Çağrılan ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kasım Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan Mustafa D. de suç aleti tabancayla birlikte Fatih Polis Merkezi'ne gelerek teslim oldu.

Kasım Yılmaz'ı tabancayla vurduğunu belirten Mustafa D.'nin ifadesinde konuşmak istemediğini söylediği öğrenildi.

Eşi gözlerinin önünde öldürülen Asiye Yılmaz'ın ise polise verdiği ilk ifadesinde, ''Ahırda duruyorduk. Mustafa elinde tabancayla içeri geldi. Bize küfür ve hakaret etti. Elindeki tabancayla her yere ateş etmeye başladı. Ben dışarı kaçıp saklandım. Eşim ağır yaralandı. Daha sonra Mustafa beyaz bir otomobille uzaklaştı'' dediği öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



TY(İA/BT)