Baro Meslek Lisesi'nde öğrenci olan Salih Okatan, 2 Aralık 2005 tarihinde aynı lisedeki kız arkadaşı 16 yaşındaki G.P. ile okul bahçesinde el ele tutuştu. Bunu gören okul müdür yardımcısı Kerim B. ile öğretmen Lokman K., iki genci okul müdürü Şükriye Ç.'nin odasına götürdü. Müdürün haber vermesi üzerine gelen G.P.'nin babası Arif P., iddiaya göre müdürün odasında Salih Okatan'ı dövdü. Müdürün çağırdığı polisler N.A. ve M.T. da odaya gelerek öğrenci Salih Okatan'ı yumrukladı. Olayın ardından Arif P. kızını başka okula aldı, Salih Okatan'a da 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

KAMERAYI HATIRLADI

Babası küçük yaştayken vefat eden, annesinden ayrı olarak babaannesinin yanında yaşayan Okatan, savcılığa suç duyurusunda bulundu, ancak 'kanıt olmadığı için' olayla ilgili dava açılamadı. O dönem teşekkür belgesi almaya hak kazanan Okatan'a aldığı disiplin cezası nedeniyle belgesi verilmedi. Aynı yıl liseyi bitiren Okatan, okul müdürünün odasında güvenlik kamerası olduğunu hatırladı. Okulda görev yapan bir müdür yardımcısı, müdürün odasındaki güvenlik kamerasının olayın olduğu gün kaydettiği görüntüleri Okatan'a verdi. Okatan, avukatı Soner Ustaoğlu ile birlikte tüm dayak görüntülerinin bulunduğu kaseti delil göstererek ikinci kez savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 SANIK CEZA ALDI

Antalya 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2008 yılında açılan ve geçen Cuma günü karara bağlanan davada Arif P.'ye 'basit yaralama', 'tehdit' ve hakaret' suçlamalarından 13 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayı erteleyen mahkeme polis memuru N.A.'yı 'hakaret' suçundan 90 gün hapis cezasına çarptırdı, bunu bi 500 liraya çevirip erteledi. Diğer polis memuru M.T.'ye 'basit yaralama' suçundan verilen 190 gün hapis cezası da 3 bin 500 lira para cezasına çevrilip ertelendi. Ayrıca 3 sanığın da, dövdükleri öğrenciye bin'er lira tazminat ödemesine hükmedildi. Mahkeme davanın görülmeye başlandığı tarihden itibaren faiziyle bu paranın polis memurlarından ve baba Pakırdağ'dan tahsil edilmesine karar verdi.

Avukat Soner Ustaoğlu hukuk açısından önemli bir karar olduğunu belirterek, "Müvekkilim o dönemde oldukça fazla mağdur edildi. Ancak hukuk üstün gelmiştir" dedi.



TT(SU/COŞ)