Elektrikçi Ali Ürken, anlaşmazlık nedeniyle 7 yıllık eşinden ayrılmak için boşanma davası açtı. Davanın sonuçlanmasını bekleyen Ürken ile uzun bir dönem arkadaşı olan 24 yaşındaki Tuba Yıldırım ile 2 ay önce birlikte yaşamaya başladı. Ali Ürken’in boşanma davası dün sonuçlandı. Mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. Kızının evli bir kişiyle birlikte olmasına tepki gösteren işçi emeklisi Tahsin Yıldırım, saat 23.30 sıralarında, otomobille, Gültepe Semti 2703 Sokak 20 numara önüne geldi. Yıldırım, kızını ve birlikte yaşadığı adamı beklemeye başladı.

DEHŞET SAÇTI

Kızı Tuba Yıldırım ve Ali Ürken’i o sırada geçtikleri sokakta durduran Tuba Yıldırım bir süre sonuştu. Sinirlerine hakim olamayan Yıldırım, geldiği otomobilinde bulunan pompalı tüfeği aldı. Kızı Tuba Yıldırım ile Ali Ürker’e ateş açan Tahsin Yıldırım, aracına binerek kaçtı. Silah sesini duyan çevredekiler sokağa döküldü. Yaralıları görenler durumu, polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

TELEVİZYON İZLERKEN VURULDU

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Ürken’in olay yerine öldüğünü belirledi. Acil yardım ekipleri daha sonra sol kolundan ve sol koltuk altından yaralanan Tuba Yıldırım’ı, ambulansla, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Bu sırada olay yeri yakınında evinde televizyon izleyen işçi emeklisi 52 yaşındaki Karacabey Yahşin’in kolundan yaralandığı anlaşıldı. Yahşin’de aynı hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan sadece Tuba Yıldırım’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

KAÇAMAYACAĞINI ANLADI, İNTİHAR ETTİ

Bindiği otomobille kaçan Tahsin Yıldırım'ın kaçış yönü tüm ekiplere bildirildi. Manisa’nın Kula İlçesi’ne kadar süren kovalamaca sonucunda kaçamayacağını anlayan Yıldırım, bir akaryakıt istasyonunda durdu. Eline aldığı pompalı tüfeği kalbine dayayan Tahsin Yıldırım, ateş etti. Ağır yaralanan Yı.ldırım, ambulansla, Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Yapılan gerekli incelemelerin ardından çağrılan cenaze aracıyla Ürken’in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşyturmanın sürdüğü bildirildi.



KÖ(İÖ/İD)