2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu olarak katılan sanık Ziya Aslan, savunmasında kızını ve birlikte yaşadığı Mehmet Rüzgar'ın resmi nikah yapıp bir yuva kurmaları için çok çaba sarfettiğini belirtti. Sanık Aslan, ''Mehmet'e gel benim işyerimde çalış, boşta gezme' dedim. Onlara birlikte oturmaları için ev tutup eşyalarını aldım. Mehmet nikah kıyacağını söyledi, ama bir süre sonra ortadan kayboldu. Olay günü bana hakaret edip 'bana para vermezsen kızını satar o parayı alırım' deyince dayanamayıp ateş ettim. Kızım araya girmiş, ona ateş ettiğimi hatırlamıyorum'' dedi. Aslan mahkeme heyetinen son sözünü sorması üzerine ''Rabbim, sizlerin evlatlarını sizlere bağışlasın'' diye konuştu. Duruşmada dinlenen tanıklar da Ziya Aslan'ın Mehmet Rüzgar'a birçok kez iş teklifinde bulunduğunu anlattılar.

Mahkeme heyeti, Ziya Aslan'a öz kızını öldürmekten önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verdi. Bu ceza sanığın iyi hali nedeniyle ömürboyu hapis cezasına indirildi. Ziya Aslan'a Mehmet Rüzgar'ı öldürmek suçundan ise iyi hal ve olaydaki tahrik indirimleri yapılarak 15 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, Ziya Aslan'a ayrıca ruhsatsız silah kullanmak suçundan da 10 ay hapis cezası verdi.

KONUŞALIM DİYE ÇAĞIRDI

Olay, geçen 14 Temmuz'da Melikgazi İlçesi Gesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Fırıncı Ziya Aslan, kuaför kızı Hülya Aslan'ın, 'sahtecilik' suçundan sabıkalı Mehmet Rüzgar ile 6 aydır birlikte yaşamasına tepki gösterdi. Aslan, kızı ve arkadaşını konuşmak için oturdukları Saffet Arıkan Bedük Caddesi'nde bulunan Berat Apartmanı önüne çağırdı. Aslan, burada kızı ve birlikte yaşadığı Mehmet Rüzgar ile tartıştıktan sonra yanındaki tabancayı çekerek ateş etti. Hülya Aslan, olay yerinde, ağır yaralanan Mehmet Rüzgar ise, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde öldü. Olay yerinden otomobiliyle kaçtıktan sonra işyerinde tabancasıyla yakalanan Ziya Aslan, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.