Batıkent Mahallesi'nde oturan Mustafa Toktaş, geçen yıl kızı Sevim Toktaş'ın teyzesinin oğlu Mahmut Özbal ile nişanlanmak istemesine karşı çıktı. Eşi Nevin Toktaş'la tartışıp, döven Mahmut Toktaş evi terk edip, Malatya'ya yerleşip, bir fabrikada aşçılık yapmaya başladı. Sürekli alkol aldığı ileri sürülen Toktaş, kızı Sevim Toktaş'ın nişanlandığını öğrenince 31 Eylül 2011'de Gaziantep'teki evine döndü. Evde yalnız olan kızı Sevim Toktaş'la nişanlanma yüzünden tartışmaya başladı. Alkollü olan Mahmut Toktaş'a tepki gösteren Sevim Toktaş, ""Bu güne kadar bizim babamız mı oldun?" diye bağırıp, hakaret etti. Bunun üzerine sinirlenen Mahmut Toktaş, mutfaktan kaptığı ekmek bıçağıyla saldırıp, Sevim Toktaş'ı 24 yerinden bıçakladı, boğazını keserek öldürdü.

Olay yerinden kaçan Mahmut Toktaş, akrabası Cuma Çetin'e telefonla arayarak "Kızımı bıçakladım. Gel onu götür" dedi. Çetin ve anne Nevin Toktaş, eve geldiklerinde Sevim Toktaş'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Katil zanlısı baba ise polis tarafından yakalandı.

Yuva kurma hazırlıkları yapan Sevim Toktaş'ın düğününde giymek için satın alınan gelinliği mezarının üstüne koyuldu. Nişanlısı Mahmut Özbal ve diğer yakınları çiçeklerle donattıkları mezara kapanıp gözyaşı döktü.

15 BİRA İÇTİM

Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Mustafa Toktaş karar duruşmasında yaptığı savunmada, "Ailemi görmek için Malatya'dan Gaziantep'e geldim. Yoldaki büfeden 14-15 bira alarak içtim ve evime gittim. Evde kızım Sevim yalnızdı, nişanlanma konusunda tartıştık. 'Ablan dururken sen neden nişanlandın?' diye sorunca hakaret edip, beni itti. Sonrasını hatırlamıyorum. Kızım biricik evimizin direği idi. Evimin bir tanesiydi. O benim evimin her şeyiydi. Niye öldürdüğümü bilmiyorum" dedi.

TEHDİT EDİYORDU

Cinayet sanığının eşi Nevin Toktaş ise çocuklarını kendisinin büyüttüğünü belirterek, "Kazandığını kumara, kadına veriyordu. Boşanmak istiyordum ama, 'Ayrılırsan mezar yerini ayırt' diye tehdit ediyordu. Olaydan bir süre önce oğlumu, bir hafta sonra da Sevim'i dövdü. Sevim'in boğazına sarılarak 'Seni öldürürüm' diye tehdit etti. Benim kızlarım kendisine kesinlikle küfür kelimesi kullanmazdı" diye konuştu.

İYİ HAL

Mahkeme heyeti, Mehmet Toktaş'ın kızını istemediği biriyle nişanlanmasını bahane ederek kasten öldürdüğüne hükmetti ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza, suçun tasarlanmadan işlendiği, sanığın mahkemedeki iyi hali de dikkate alınıp, ömür boyu hapis cezasına çevrildi.