Gece karanlığından korkan kızını hocaya götüren Melahat Öztürk'e hoca, bir kağıda yazdığı duayı başka bir kağıda sararak bir ağacın altına gömmesini istedi. Melahat Öztürk de, dün akşam Postane Meydanı'ndaki bir ağacın dibine hocanın yazdığı duayı gömdüğünü sandı.

Ancak bu sabah uyandığında daha önce kızının kendisine verip saklamasını istediği yarım altını bulamayan Melahat Öztürk, cüzdanında hocanın yazdığı duayı görünce şoke oldu. Dua yerine cüzdanındaki altını gömdüğünü anlayan Öztürk, sabah erken saatlerde altını gömdüğü Postane Meydanı'na gelerek aramaya başladı. Ancak altını gömdüğü yerde bulamayan Melahat Öztürk, bu kez polisten yardım istedi.

Melahat Öztürk, kızının gece karanlığından korktuğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yakın dostlarımın tavsiyesi üzerine kızımı hocaya götürdüm. Hocaefendi okuyup bir kağıda dua yazdı ve bir ağacın altına gömmemi istedi. Duayı da bir kağıda sarıp bana verdi. Ben de dün saat 16.00'da Postane Meydanı'na geldim, buradaki ağacın altına dua sandığım kağıdı gömdüm. Üzerine de bir su bardağı bıraktım. Sonra eve gittim. Ancak bu sabah uyandığımda cüzdanımda kızımın bana saklamam için verdiği altının olmadığını fark ettim. Çantamı iyice aradığımda dua yazılı kağıdın çantamda olduğunu görünce dua yerine altını gömdüğümü anladım. Bu sabah gelip aradım fakat bulamadım altınımı. Bardak burada, ancak birileri altını çıkarmış. Polislerin altınımı bulmasını istiyorum."

Şaşkınlık içerisinde olayı dinleyen polisler, altınını gömen kadını evine götürmekten başka bir şey yapmadı.



GY(GG/COŞ)