Merkez Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi’ndeki dağlık alanda 25 Aralık 2010 günü köylüler tarafından yanmış bir kadın cesedi bulundu. Yüzü tanınmayacak halde yanan kadının kimliğini tespit etmeye çalışan polis, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte morgta kadının cesedine makyaj yapıp, peruk taktıktan sonra fotoğrafını çekip bilgisayarda portresini çıkardı. Cesette parmak izi çalışması da yapan ekipler, son 5 yıl içerisinde kayıp ve şiddet mağduru olan yaklaşık bin kadının fotoğrafıyla, elde edilen fotoğrafı karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu kadının, 2008 yılında 58 yaşındaki H.H.E.’nin kayıp olduğuna dair başvuru yaptığı eşine benzediğini saptadı.

ADRESİ BULUNDU

Araştırma yapan polis, H.H.E.’nin kayıp olarak belirttiği eşinin ihbardan yaklaşık 3 ay sonra ortaya çıktığını, fakat çiftin boşandığını belirledi. H.H.E.’den boşanan Fatma Yazan’ın merkez Karatay İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde oturduğunu tespit eden polis, evine gitti fakat evde kimseyi bulamadı. Polis, çevrede yaptığı araştırmada Fatma Yazan’ın o dönem 14 yaşında N.E. adlı bir kızının olduğu ve evin de sanayide dorse atölyesinde çalışan Ramazan Akın tarafından kiralandığı bilgisine ulaştı.

AYNI KADINLA BİRLİKTE OLMUŞLAR

Araştırmayı derinleştiren polis, Fatma Yazan’ın Ramazan Akın ve başka bir dorse atölyesinde çalışan Halil Taşdöven ile sürekli birlikte olduğunu saptadı. Bunun üzerine polis, çalışmasını Akın ve arkadaşı Taşdöven üzerinde yoğunlaştırdı. Akın'ın Ankara’da, Taşdöven'in de Fatma Yazan’ın kızı N.E. ile İzmir’de olduğunu ve Konya’dan ayrılmadan öncede iki arkadaşın Fatma Yazan ile bir eğlence merkezinde alkol aldığını belirledi. Cinayeti Ramazan Akın ve Halil Taşdöven'in işlemiş olduğunu düşünen polis, iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Poliste sorguları tamalanan Taşdöven ve Akın, ardından Adliye'ye sevk edildi. N.E. de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. 2010 yılında üniversite öğrencisi bir kızı zorla alıkoydukları iddiasıyla 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldukları ve daha sonra haklarında 3’er yıl kesinleşmiş hapis cezası çıktığı belirlenen Taşdöven  ve Akın, 'planlayarak kasten adam öldürme ve küçük yaşta kıza tecavüz' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada yapılan sorguda 14 yaşındaki N.E.'nin, soyadını taşıdığı üvey babası H.H.E.'nin cinsel tacizine uğradığı ortaya çıktı. Bunun üzerine gözaltına alınan H.H.E. de çıkarıldığı mahkeme tarafından 'küçük yaşta kıza cinsel tacizde bulunmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TECAVÜZÜ ANLATMASIN DİYE ÖLDÜRMÜŞLER

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Halil Taşdöven ve Ramazan Akın,  bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkında mütalaasını istedi. Mütaalada, sanıkların, N.E.'ye tecavüz ettiklerini öğrenen Fatma Yazan'ın olayı polise anlatmasından korktukları için öldürdüklerinin belirlendiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı, her iki sanık hakkında da 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Sanık avukatları Cumhuriyet Savcısı'nın mütaalasını yerinde görmediklerini belirterek ek savunma için süre istedi.

TECAVÜZÜ KAMERAYA ÇEKMİŞLER

Halil Taşdöven ve Ramazan Akın'ın, Fatma Yazan'ın 14 yaşındaki kızına tecavüz etmesiyle ilgili Ankara'da yargılandıkları öğrenilirken, Halil Taşdöven'in İzmir’e götürdüğü ve sürekli ilişkide bulunduğu küçük kıza tecavüz ederken kamerayla görüntüsünü çektikleri de öne sürüldü.



HD(İA/SS)