Tecavüz olayı, N.K.'nın Şubat 2010'da durumu annesi F.K.'ya anlatmasıyla ortaya çıktı. Ereğli İlçesi'ne bağlı bir köyde oturan ve şu anda 22 yaşında olan N.K., babasının 2008'den bu yana kendisine taciz ve tecavüzde bulunduğunu annesine anlattı. Babasının tecavüzüyle hamile kaldığını, bebeğinin iğne yöntemiyle Zonguldak'ta bir doktorun muayenehanesinde düşürüldüğünü ileri süren N.K. ve annesi F.K.'nın şikayeti üzerine baba Mustafa K., tutuklandı.

Mustafa K. hakkında, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla açılan dava Ekim 2011'de sonuçlandı. Mustafa K., 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ÇOCUK DÜŞÜRTME DAVASI

Sanık avukatı, kararı temyiz ederken, Mustafa K., Dr. O.D. ve asistanı H.B. ile birlikte 'Mağdurun rızası olmadan çocuk düşürtme' suçlamasıyla da hakim karşısına çıktı. Zonguldak 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 3 sanığın 12'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada görevsizlik kararı verdi. Mahkeme, dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı.



GG(EE/CK)