Olay, Çaycuma İlçesi'nde oturan E.S.'nin, yaşadıklarını 21 Aralık 2010'da öğrenim gördüğü lisedeki rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre, kahve işleten Turhan S., tekstil fabrikasında çalışan eşinin gündüzleri işte olmasını fırsat bilerek okuldan eve geldiğinde kızına cinsel istismarda bulundu. Turhan S., tecavüz edip hamile bırakmakla tehdit ettiği kızıyla anal yoldan ilişkiye de girdi. Bazı geceler eşiyle yatarken kızını yanlarına çağırıp, eşi uyuduğunda cinsel bölgelerine dokunduğu iddia edilen Turhan S.'nin, çocuğa porno film izlettiği de öne sürüldü.

Okul müdürlüğünün Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetiyle gözaltına alınıp tutuklanan Turhan S. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında eşi D.S.'nin de ifadesi alındı. Eşi ile kızı arasında bir şeyler olduğunu fark ettiğini anlatan D.S., bunları cinsel amaçla yapıp yapmadığını bilmediğini söylediği eşinden şikayetçi oldu.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı, E.S.'nin olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verirken, Turhan S. hakkında da 'Çocuğun basit cinsel istismarı', 'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismarı' suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bugün hakim karşısına çıkan sanık Turhan S., çocuğu olması nedeniyle kızını bazen öpmüş ya da okşamış olabileceğini, eşi ile birlikte yattığı yatağa da çağırıp ona sarılmış olabileceğini ancak bunları cinsel amaçla yapmadığını ileri sürdü. Turhan S. ayrıca ekonomik sıkıntıları nedeniyle kızını okuldan alacağını söylediğini, bu yüzden kızının kendisine kızıp iftira atmış olabileceğini de iddia etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmaya katılmayan E.S.'nin de ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.



GG(EE/BT)