Kızıltepe İlçesi'ndeki Buhara Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile Demir ve Çetin ailesine mensup yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

'BÜYÜK BARIŞ GELİRSE CANIMI VERMEYE HAZIRIM'

Yemekten önce bir konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ , barışın sağlanması için yapılan hizmetlerin çok yararlı olduğunu belirterek, "Bu barışın sağlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Biz inşallah düşmanlıkta değil, barış, yardım, dayanışmada birbirimizle yarışacağız. 'Kan davaları ve küskünlüklerde barışmak için kim diğerine gitmek için ilk adımı atan, cennete ilk o girecek' diyor Peygamberimiz. Sizleri tebrik eder ve kutluyorum. Sizlerden Allah razı olsun diyorum. Değerli hemşerilerim, dostlarım, akrabalarım; şu barış var ya, şu özlediğim, sizlerin de özlediği büyük barış varya; o gelirse bu vekiliniz, bu kardeşiniz, bu hizmetkarınız canını vereceğini bilmenizi istiyorum. Dilerim o hepimizin çok arzuladığı büyük barış da Allah’ın izni ile yakındır" dedi.

SUÇ İŞLEYENLERİ DEVLETİN ADALETİNE VE ALLAH’IN AYETLERİNE BIRAKALIM

Daha sonra konuşan Vali Turhan Ayvaz da tüm dinlerde insan öldürmenin günah olduğunu, barışı sağlayan insanların da Allah nazarında büyük bir sevap işlediklerini hatırlatarak, "Çetin ve Demir aileleri bugün insanlığı, erdemliği kazandılar. Onlar gerçekten hem bu dünyada, hem de ahirette kazandılar. İnşallah bundan sonra böyle tatsızlıklarla karşılaşmayız. Devletin kanunları var. Bizler savcı, hakim olmayalım. Bunları devletin adaletine bırakılım. Cenabı Allah’ın ayetlerine, hadislerine bırakalım" diye konuştu.

3 BİN KİŞİ İLE TEK TEK TOKALAŞTILAR

3 bin kişiye yakın misafire barış yemeği verilen salonda yapılan konuşmaların ardından Demir ve Çetin ailelerine mensup kişiler birbiriyle tokalaşıp, öpüşerek şahitler huzurunda kan davasını sonuçlandırdı. Vali Turhan Ayvaz ve Milletvekili Abdurrahim Akdağ da yemeğe katılan yaklaşık 3 bin kişi ile tek tek tokalaşarak yemeğe katılıp barıştıkları için teşekkür etti.



NG,MAD(GG/SS)