Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin 'Emniyette bir gün, emniyetli bir gün' projesi kapsamında 7 okuldan bin öğrenci, Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere emniyet birimlerini gezerek bilgilendirildi.

Etkinlikler kapsamında haber merkezinde Mobese kameralarını yönlendiren çocuklar uygulamalı olarak polise temsili ihbarda bulundu. Telefon ile kendileri veya akrabalarının başına gelen temsili olayları 155 Polis İmdat hattına bildiren çocuklardan bazıları bu ihbarı Kürtçe yaptı. Haber merkezindeki polisler da çocuklara Kürtçe karşılık verdi.

'EZ BAŞIM TU ÇAVAYİ'

Telsizden, Türkçe, "Merhaba adım Ozan, nasılsınız" anlamına gelen "Merhaba nevemin Ozan tu çavayi" Kürtçe anonsa polis memurları da, Türkçe, "Merhaba. Benim adım da Hayrettin. Ben iyiyim sen nasılsın?" anlamına gelen, Kürtçe, "Merheba nevemin ji Hayrettin. Ez başım tu Çavayi" karşılığını verdi.

EMNİYET MÜDÜRÜNE TEZAHÜRAT

Emniyet Müdürlüğü Şehit Ömer Akcan Lokali'nde polislerle ilgili slayt ve videoları izleyen çocuklara, Toplum Destekli Polis Büro Amiri İbrahim Halil Keskin, polislik mesleği ve polisler hakkında bilgi verdi. Kendilerine ikram edilen yiyecekleri yiyen çocuklar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi. Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek’i makamında ziyaret eden çocuklar hep bir ağızdan, "Yaşar Baba" diye tezahürat yaptı.

'POLİSE ÖCÜ GİBİ BAKIYORDUK'

Mezopotamya İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ronahi Ötünç, polislerin gerçek görevlerini öğrenme fırsatını bulduklarını belirterek, "Yani aslında bize kimse bir şey söylemedi ama, dışardan polise karşı hep bir öcü gibi bakıyorduk. Şimdi bu geziden sonra hem polisi hem de emniyeti daha da sevdik. Yakınlaşmamızda sakınca görmedik. Çok güzel ağırladılar bizi. Teşekkür ediyorum" dedi.



İA,MAD(GG/COŞ)