Gaziantep ve Kilis'te yaptığı incelemelerin ardından Hatay'a geçen Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan'ı ziyaret etti. Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'teki kamplarda inceleme yaptığını belirten Akar, dünyanın bütün ülkelerini gezdiğini, orada mültecilere ne şekilde bakıldığını gördüğünü, Türkiye dışında, dışarıdan gelen misafirlerine bu kadar özen gösteren, kıymet veren, hizmet eden başka bir devlet daha bulunmadığını kaydetti. Akar, Suriye ile sınırları bulunan hiçbir ülkede çadır kent, misafir etme, konteyner kent kavramı ve onlara sürekli olarak bakma durumunun söz konusu olmadığına dikkati çekti. Akar, "Kendi hallerinde parası olan gidip evler tutuyor, parası olmayanlar da ortalarda kalıyorlar. Türkiye'de tabii ki kendi imkanlarıyla otellerde kalanlar da var. Ama bütün misafirlerimizi biz aynı hassasiyet ve düzenle 3 öğün yemek vererek, kıyafetlerinden eğitimlerine kadar düşünerek ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

'ZAMANIM YOK'

Hatay'daki tüm kampları gezeceği bildirilen Akar, gazetecilerin tartışmalı olan Apaydın kampını ziyaret edip etmeyeceğini yönündeki bir soruyu ise şöyle değerlendirdi:

"Zamanımızın olmaması dolayısıyla Apaydın kampına gitmekten vazgeçtik. Biz Kızılay olarak siyasi polemiklerin ortasında kalmak istemiyoruz. Hiçbir kişiye ve siyasi düşünceye de malzeme olmak istemiyoruz. Biz zaten oradaki hizmetleri yapan kuruluşuz, devletimizin yanında yardımcı rol oynuyoruz. Apaydın kampına gerektiğinde istediğimiz zaman gider çıkarız. Orasıyla ilgili spesifik bir durum söz konusu değil bizim için. Hizmetlerin olup olmaması söz konusu. Hizmetlerle alakalı bilgi alacağımız yerleri geziyoruz. Girmemiz, çıkmamız da bizim için problem değil. Bizim girip çıkmamızla ilgili kimsenin polemik yapmasını arzu etmiyoruz."

CHP'LİLER ALINMAMIŞTI

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve beraberindeki heyet, geçen hafta Apaydın kampına alınmamıştı. Suriyeli askerlere eğitim verildiği iddia edilen kampta önümüzdeki hafta TBMM Meclis Araştırma Komisyonu inceleme yapacak.

YAYLADAĞI KAMPANI ZİYARET ETTİ

Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki 2 nolu çadır kenti ziyaret etti. 2 bin 600 Suriyeli Türkmenlerin kaldığı kampı gezen Akar, yetkililerden bilgi aldı. Suriyelilerin de isteklerini dinleyen Akar, daha sonra Altınözü İlçesi'ndeki kampları ziyaret etti.



ME(OA/BT)