Türk Kızılayı Kayseri Şubesi düzenlediği yemekli toplantıda, sürekli kan bağışı yapan bağışçılarını madalya ve plaketle ödüllendirdi. Yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Kızılay'a yardımda bulunan hayırsever sanayici ve işadamları ile sürekli kan bağışçıları katıldı.

Madalya ve plaket törenini, bağışı özendirmek için düzenlediklerini belirten Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı'nın Türkiye'nin yüzde yüz kan ihtiyacını karşılayana dek çalışmalarını hızla yürüteceğini anlattı. Türk Kızılayı'nın 80 bin Suriyeli sığınmacının barınma ve yiyecek ihtiyacını karşıladığının altını çizen Ahmet Lütfi Akar şöyle konuştu:

"Çadır, kuru gıda, ve sıcak yemek ihtiyacını karşılıyoruz. önümüzdeki günlerde, 11 kampın dışında kamplar yeni kamplar teşkil etmek suretiyle oralarda da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Kahramanmaraş ve Kayseri'de sahra hastaneleri kurulma planları var ancak henüz bize netleşen bir istek gelmedi. Alternatif yerlerde çadır kentlerin ve tedaviye dönük sahra hastanelerinin kurulmasıyla ilgili çalışmalar var. Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgileniyor."

KAYSERİ 'DE KIZILAYA LOJİSTİK MERKEZ

Başkan Ahmet Lütfi Akar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin bağışladığı 10 bin metrekare arsa üzerine, Boydak Holding'in de destekleriyle bir lojistik merkezi kurma çalışmalarının da başladığını söyledi. Konuşmaların ardından, Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, Vali Şerif Yılmaz ile birlikte Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak'a plaket ve madalyalarını verdi. Ödül töreninde ise 240 bağışçıdan 45 kan bağışı yapan hayırseverlere plaket, 35 kan bağışı yapan hayırseverlere altın, 25 kan bağışı yapan hayırsevere gümüş, 10 kan bağışı yapan hayırseverlere ise bronz madalyaları takıldı.



MÖ(OE/COŞ)