Türk Kızılayı Bölge Toplantısı, İzmir Şubesi ev sahipliğinde, Bayraklı Adliyesi Sosyal Tesisleri’de, 72 şube başkanı ve yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da, toplantıda hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, “Bu bizim aile toplantımız. Fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantıların çok faydalı olduğuna inanıyorum” dedi. Türk Kızılayı’nın 2011 yılında 128 afete müdahale ettiğini belirten Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ise, konuşmasının başında, Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutladı, maçın ardından yaşanan olayların üzücü olduğunu dile getirip, Fenerbahçe’nin de Türkiye Kupası’nı almasını temenni ettiğini söyledi.

Akar’ın bu sözleri salondakilerin gülmesine neden oldu. Akar, “Bu toplantılarda güzel neticeler alıyoruz. Teşkilatımız, çok diri ve arzulu. Bundanda memnuniyet duyuyorum. Türk ve dünya halkının Kızılay’a ihtiyacı var. Yardım götürmekle mükellefiz. Öncelikle insan onurunu koruyup muhafaza ediyoruz. Türk Kızılayı’nın dünyada birinci sırada gelmesinin nedeni budur. Kimsenin gözyaşını, aciz durumunu, salyasını reklam malzemesi yaparak puan toplama peşinde koşmuyoruz” dedi.

EDİRNE’DEN VAN’A TIR KONVOYU

2011 yılının depremlerle geçtiğini hatırlatan Akar, “2011 yılında Kızılay, görevini yapmıştır. Van’da 80 bin çadır kurduk. Bütün afet boyunca karların altında insanlar ihtiyaçlarını giderdi. Kızılay ve hükümet, büyük bir başarı gösterdi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 30 bin TIR gitti. Bu da Edirne’den Van’a TIR konvoyunu ifade eder. Laf söyleyenlerin bu konvoyu gözlerinin önüne getirmesi gerekir. Vanlıların tüm ihtiyaçlarının yüzde 90’ı Kızılay tarafından karşılanmıştır. Depremden sonra Kızılay’ın itibarı daha da yükselmiştir. Başbakan’ın iradesiyle bu başarı kılınmıştır. Van’da depremin olduğu ilk gün, herhangi bir talebimimiz olmamasına rağmen vatandaşlarımız 10 milyon TL yardımda bulunmuştur. Daha sonra Van için 75 milyon lira yardım daha yapılmıştır, ayni yardımlar hariç. Bu da halkımızın Kızılay’a olan güvenini gösteriyor. Ne kadar doğru, dürüst olursak bu bağışlar artarak devam edecektir” dedi, Akar, Somali’ye de, 2 bin 500 çadır kurulduğunu, 15 bin kişinin barındığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde de Türk Vakfı kurulacağını söyledi. İzmir’deki Bölge Kan Merkezi’ne de değinen Akar, “Kan ve afette Kızılay rüştünü ispat etmiştir. Kan, Allah rızası için verilir. Çünkü alacak kişinin kim olduğu asla bilinemez. Şu an yıllık 1 milyon 500 bin ünite kan topluyoruz. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı olan 1 milyon 800 bin rakamına ulaşmaya az kaldı. 2014 yılında bu hedefimize varacağız” diye konuştu, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’ın da konuşmasının ardından bölge toplantısı, basına kapalı gerçekleşti.



TT(İÖ/AAA)