Kayseri’de hayırsever Müjgan Boydak’ın adını taşıyan 62 yataklı, Türk Kızılayı Müjgan Boydak Kız Öğrenci Evi'nin açılışına katılan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ahmet Lütfi Akar, Suriyeli mülteciler konusunda şu anda bir sorun yaşanmadığını, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü'nün de Türkiye’deki kamplarda kalan mültecilere gıda yardımında bulunacaklarını belirtti. Genel Başkan Akar, "Şu anda kamplarımızda bir sorun yok. Yeni kamplar da açılabilir. Mevcut kamplarda çadır sıkıntısı yaşanmıyor. Van’da gerek Türk Kızılayı’na ait gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlara ait konteyerleri kamplara kaydırabiliriz. Bu konudaki seçenekler de gündemde. Ama, henüz netleşmiş bir karar yok. Konteyner konusuna ben de kişisel olarak sıcak bakıyorum" dedi.

Akar, Öğrenci Evinin açılmasını sağlayan KAYSO (Kayseri Sanayi Odası) Başkanı Mustafa Boydak’ın eşi 5 çocuk annesi Müjgan Boydak’a ve şahsında Van depreminde tüm konteynerlerin döşenmesine katkıda bulunan Boydak ailesine teşekkür etti.

Kızılay Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

’ Van depreminde hayırseverlerimiz büyük hamiyetperverlik gösterdi. Bunlar arasında da Boydak ailesi önde geldi. Konteynerlerin içini döşemek konusunda tüm olanaklarını seferber ettiler. Keselerini açtılar. Bu vesile ile kendilerine teşekkür edip, yardımlarının devamını bekliyoruz.’’

KURBAN BİR İBADETTİR

Kızılay Genel Başkanı Akar, bu yıl düzenlenecek kurban kampanyasında, "Kurban ibadettir, bağış değildir’’ sloganını kullanacaklarını kaydederek, "Kızılay son 5 yıldır insanı ve İslam'i ölçülerde kurban kesme kampanyası düzenliyor. Kesilen kurbanların etleri de fakir ve fukaraların sofralarına, et yüzü görmeyenlerin evlerine ulaştırılıyor. Bazıları tenkit etse bile, kurban bir ibadettir söylememizi, sloganımızı kullanmaya devam edeceğiz. Kampanyamıza itibar edip,vekaletlerinizi bize verin. 780 şubemizle elde edilecek kurban etlerini konserve olarak fakire fukaraya ulaştıralım" diye konuştu.

Akar, medya mensuplarının da 'Kurban bir ibadettir, bağış değildir' sloganına, kampanyasına destek vermesini istedi.



OE, DÖ(OE/AK)