Kaza, dün saat 14.30 sıralarında Erzurum'un Tortum İlçesi'ndeki Güzelyayla Geçidi'nde meydana geldi. Erzurum'dan Tortum İlçesi yönüne giden Kazım Demirci yönetimindeki 25 D 0501 plakalı yolcu minibüsü, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak yolun sağ tarafındaki 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada minibüsteki yolculardan 51 yaşındaki Fatih Diler öldü, 14 kişi yaralandı. Yaralılar kara ve hava ambulansı ile Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

Dünürü Kazım Demirci'nin kullandığı ve 1.5 ayşlık evli kızı 24 yaşındaki Aysun Demirci'nin de içinde bulunduğu minibüsün kaza yaptığı haberini alan anne Özgül Yurda, yakınları ile birlikte kaza yerine geldi. Hurda yığınına dönen ve kanlar çindeki yaralıları gören anne Özgül Yurda fenalık geçirdi. Sağlık ekibinin de yardımı ile kısa sürede kendini toparlayan anne Özgül Yurda, kazada ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan kızı Aysun Demirci'nin minibüs etrafına saçılan eşyasını topladı.

KIZINI ARAYAN DAMADINA CEVAP VERDİ

Kızının çantasında çalan cep telefonunu çıkaran anne Özgül Yurda, arayanın damadı Ahmet Yurda olduğunu görünce ne yapacağını şaşırdı. Sonunda telefonu açmaya karar veren Özgül Yurda damadına, "Aysun yok yok. Ben annenim yavrum. Kaza geçirmişler, baban da eşin de hastanede" diyerek uzun süre göz yaşı döktü. Kazazadelere yardım için duranlar annenin çaresizliği gözyaşları ile izledi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aysun Demirci'nin, geçirdiği iç kanama nedeniyle yoğun bakım servisinde tutulduğu belirtildi.



Tİ(KS/COŞ)