Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Karasoku Mahallesi'nde geçen 23 Nisan'da meydana geldi. Kızılay Caddesi'ndeki bir tekstil atölyesinde çalışan Ramazan Aydın ile birlikte çalıştığı 17 yaşındaki arkadaşı İ.S., aynı işyerindeki 16 yaşındaki G.'ye platonik olarak aşık oldu. İki arkadaş aynı kıza aşık olduklarını öğrenince birbirlerine, 'Sevgilimden uzak duracaksın' diyerek kavga etti.

Kavganın ardından izne ayrılan İ.S., sevdiği kızla ilişki yaşamasını önlemek için yanına arkadaşlarını da alarak mesai bitimi Ramazan Aydın'ın yolunu kesti. Çıkan kavgada arkadaşına yardım için gelen Ümit Körkuyu, bıçakla Aydın'ı yaraladı. Karnından yaralanan Aydın, götürüldüğü hastanede öldü.

Cinayet şüphelisi Ümit Körkuyu ile kendisine yardım ettiği ileri sürülen İ.S.'nin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Körkuyu ile 20 yaşındaki İbrahim Güneş tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, sanıklardan Ümit Körkuyu'nun 'kasten çocuğu öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

Körkuyu'ya yardım ettiği ileri sürülen biri tutuklu 6 sanık hakkında da 20'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca, İ.S. ile aynı yaştaki T.Ö. ve N.Z. hakkında, yaşları nedeniyle ayrı yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Sanık Ümit Körkuyu, polisteki ifadesinde, olay yerine, arkadaşının sevdiği kız yüzünden kavga ettiği kişiyle konuşmaya gittiğini belirterek "Buluşma yerine vardığımda, tanımadığım bir kişinin elindeki zırhla (büyük bıçak) arkadaşımı köşeye sıkıştırdığını gördüm. Yaklaşınca da elindeki zırhı bana salladı. Ben de kendimi korumak için bıçağımı rastgele salladım. Bıçağın karnına saplandığını görünce oradan uzaklaştım" dedi.



MKA(OA/CK)



İ.S.: İlyas Severoğlu

T.Ö.: Tahir Önen

N.Z.: Nursin Ziyanak