Alt ve Üst Minikler Türkiye Şampiyonalarına hazırlık amaçlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen boks turnuvasına katılan 120 sporcu arasında tek kız boksör olması tartışma yarattı. Kız boksör Buket Uçum ringe çıkmaya hazırlanırken, rakibi erkek boksör Baran Ali Akyol, antrenörünün itirazı üzerine ringe çıkmayınca hükmen yenik sayıldı. Antrenör Savaş Kaya sporcusunu erkek rakiple karşılaşması için getirdiğini, kendisine kız boksörün de katılacağı söylenmediğini belirterek, "Söylenseydi kız boksör getirebilirdim. Boksta erkek ile kızın birbirine rakip olması etik değil. Dünyanın da hiçbir tarafında yoktur. Burada böyle olması çok ayıp ve yanlış bir şey" dedi. 

BABA: RİNGE ÇIKSAYDI MAÇI DURDURURDUM

Erkek boksör Arpaçaylı Baran Ali Akyol’un babası Tunay Akyol da oğlunun bir kız boksörle eşleştirilmesine anlam veremediğini kaydederek, "Eğer ringe çıksalardı itiraz eder maçı durdururdum ve oğlumu bir kızla boks yaptırmazdım" diye tepki gösterdi. 

Kız rakip bulamamaktan yakınan boksör Buket Uçum, kız boksçuların sayısının artmasını isterken, rakibinin kız olması nedeniyle maça çıkmayıp hükmen yenik sayılmasına üzüldüğünü belirten Baran Ali Akyol, "Erkek rakibim olmasını isterdim. Ben erkek rakiplerimle maç yapmaya gelmiştim. Bayan anons edilince şaşırıp kaldım" dedi.

'ÖZEL TURNUVA DİYE EŞLEŞTİRDİK'

Kars Boks İl Temsilcisi Cengiz Anek ise, "Bu özel bir turnuva. Rink tecrübesi artması bakımından bayan boksörü kendi ilinden bir sporcu ile eşleştirdik. Ama resmiyette başka bir ilin erkek sporcusu ile karşılaştırmak olmaz. Maç antreman havasında geçecekti" diye savunma yaptı.

15 bölge hakeminin yönettiği Trabzon, Muş, Van, Kars ve Iğdır’dan 120 sporcunun katıldığı Kars Kapalıspor Salonu’ndaki hazırlık müsabakaları 2 gün sürecek. 13- 14 yaş grubu Türkiye Finali yarışmaları 11- 16 Haziran’da Kars’ta, 11-12 yaş grubu Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası da Sinap’ta yapılacak.



BA(KS/COŞ)