Merkez Sümer Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki İ.A. iddiaya göre derste bir arkadaşı ile tartıştı. Tartıştığı sınıf arkadaşı tarafından tehdit edildiğini öne süren İ.A., okul çıkışı kendisinden yaşça büyük kız öğrencilerin saldırısına uğradı. Bu sırada çıkan  kavgayı bir öğrenci cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde çok sayıda kız öğrenci tarafından dövülen ve yere düştüğü görülen İ.A. kendisini dövenlerden şikayetçi olduğunu söyledi. Okul önündekiı olay ile psikolojisinin bozulduğunu belirten İ.A. dövüldüğü esnada bir öğretmenin okul önünde olduğu halde müdahale etmediğini öne  sürdü.

İ.A.’nın okuldan eve geç kalması nedeniyle eşini okula gönderen anne Mehtap Aslanoğlu durumdan sonradan haberdar olduklarını söyledi. Aslanoğlu, kızının okulda dövülmesinin kendisini çok üzdüğünü ifade ederek şikayetçi olduklarını ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti. Kızının okul önünde saldırıya uğradığını ve buna rağmen olaya hiçbir öğretmen ve polisin müdahale etmediğini öne süren Mehtap Aslanoğlu, "Bu okul lise olmasına rağmen okul önünde hiçbir polis önlemi yok" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Çocuklarınızı muhakkak okutun” dediğini anlatan anne Aslanoğlu, "Biz bu şekilde çocuğumuzu nasıl okula göndereceğiz?" diyerek okul önlerinde güvenlik zafiyeti olduğunu iddia etti. 



MP(MP/İD)