Samsun'un Atakum İlçesi'ndeki ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki A.Ö., rehber öğretmenine yazdığı mektupta beden eğitimi dersine gelen öğretmen M.Ö.'nün gözü önünde 13 yaşındaki arkadaşı D.A.'yı dudaklarından öptüğünü öne sürdü. Bunun üzerine rehber öğretmenleri D.A.'yı çağırarak konuşunca olay ortaya çıktı. İdari soruşturma devam ettiği sırada kız öğrencilerden 12 yaşındaki E.G. de rehber öğretmenlerine giderek, beden eğitimi öğretmeni M.Ö.'nün kendisini de öpmeye çalıştığını ileri sürdü. Okul yönetiminin durumu çocukların ailelerine bildirmesi ve yapılan şikayet üzerine öğretmen tutuklandı.

'KENDİLERİ BANA AŞK MEKTUPLARI YAZIYORDU'

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan taviz davasında 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan öğretmen M.Ö., suçlamayı kabul etmedi. Kendisinin bir eğitimci olduğunu ve eşinden boşandığını söyleyen M.Ö. şunları anlattı:

"20 yıllık öğretmenim. Bu çocuklar bana aşk mektupları yazıp spor odasının altından içeriye atıyorlardı. Ben de bunları toplayıp müdüre veriyordum. Kendilerine böyle bir ilgi göstermem mümkün değil. Bütün çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşırım. Böyle bir olay asla olmadı. Okul müdür yardımcısı 2 yıl önce beni aldattığı için boşandığım eşimin akrabasıdır. Rehber öğretmen de çok samimi arkadaşıdır. Bu üçü çocukları kullanarak bana iftira atmıştır."

'SEVDİĞİNİ SÖYLEYİP DUDAKLARIMDAN ÖPTÜ'

Son duruşmaya gelmeyen ancak daha önceki celselerde dinlenen kız öğrencilerden D.A. ise, beden eğitimi öğretmeni olan M.Ö.'nün kendisine ilgi duyduğunu ileri sürerek, "Geçen yıl Eylül ayında beni spor odasında dudaklarımdan öptü. Beni sevdiğini söylüyordu. Bir seferde beni özlediğini söyleyerek dudaklarımdan öptü. Şikayetçiyim" dedi. E.G adlı kız öğrenci de öğretmenden şikayetçi olduğunu dile getirdi.

'RUH SAĞLIKLARI BOZULMAMIŞ'

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan iki kız öğrencinin alınan raporlarında olay nedeniyle ruh sağlığının bozulmadığının tespit edilmesi üzerine tutuklu yargılanan öğretmen M.Ö.'ye, 'cinsel istismar' suçundan toplam 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Daha sonra da cezaevinde kaldığı yaklaşık 8 aylık süreyi ve dosyanın Yargıtay'a onay için gidiş geliş süresini dikkate alarak kararla birlikte tahliye etti.



İA(İS/COŞ)