ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü içinde inşa edilen 550 yatak kapasiteli Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Çanakkale Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayın eşliğinde televizyon ekranından katılırken, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Yurt-Kur Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Naci Utkutuğ, bürokratlar, siyasiler ve öğrenciler yurt içinde hazır bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Merkez Voleybol Federasyonu Spor Salonu'ndaki törende, "41 ili kapsayan bu güzel hizmete 41 kere maşallah diyorum" diye konuştu. Ardından 41 ilde inşa edilen toplam 40 bin yatak kapasiteli 53 yurdun toplu açılışını gerçekleştirdi. 53 yurdu temsilen 5 yurttan sırasıyla canlı bağlantı yapılarak açılışlar Başbakan Erdoğan'ın televizyon ekranından katılımıyla gerçekleşti. Bu yurtlardan biri de Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Çanakkale Kız Öğrenci Yurdu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayın aracılığıyla Çanakkale'deki Kız Öğrenci Yurdu içine kurulan televizyon ekranından Vali Güngör Azim Tuna'ya seslendi. Vali Tuna ise "Sayın Başbakanım, Türkiye'nin manevi başkenti olarak addettiğimiz Çanakkale'mizden, aziz şehitlerimizin manevi huzurundan, sevgili vatandaşlarımız ve özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimiz ile birlikte sizleri en içten duygularımızla selamlıyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan ise, "Çok teşekkür ediyoruz, hayırlı olsun" yanıtını verdi. Ardından Vali Tuna ve beraberindekiler kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

 

BG (YY/RT)