İddiaya göre, geçen yıl ocak ayında evden kaçan Ö.K., erkek arkadaşı 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammet Demir ile bir başka arkadaşının bekar evine gidip birlikte oldu. Sabah olunca Muhammet Demir okuluna, Ö.K. da kız arkadaşının evine gitti. O akşam aynı mahallede oturdukları Ö.K.'yı telefonla arayan 19 yaşındaki Oğuzhan Baksi, "Muhammet kötü durumdaymış. Buluşup birlikte arayalım" diyerek Ö.K.'yı, 37 yaşındaki Bülent Karakeleş'in evine götürdü. Burada da 'kafan dağılsın' denilerek votka içirilen Ö.K., sarhoş olunca, iddiaya göre sırayla Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, 20 yaşındaki Mustafa Koğa, 20 yaşındaki İsmail Teker ile 21 yaşındaki Murat Kaya'nın tecavüzüne uğradı.

ÖNCE AİLESİNE SONRA POLİSE ANLATTI

Bu olayların ardından ayrıldığı erkek arkadaşı Muhammet Demir de, "Kız kardeşin E.'nin kimlerle gezdiğini anlatacağım" diyerek kandırdığı Ö.K.'yı götürdüğü Çatalan Barajı civarında tecavüz etti. Ö.K. başına gelenleri önce ailesine, sonra da polise anlattı. Gözaltına alınan 6 şüpheliden Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, Muhammet Demir, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı, diğer 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında Ö.K.'ya karşı 'cinsel saldırı' suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

BABA ACIYA DAYANAMADI

Ö.K. ile ilgili açılan davada sanık konumundaki Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş ve Muhammet Demir ile 34 yaşındaki Ebubekir Köksal ve 24 yaşındaki Adem Abay hakkında, otomobille Antalya'ya götürdükleri E.K.'ya, zorla alıkoydukları evde tecavüz ettikleri iddiasıyla Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı bir dava daha açıldı. Bu davalar sürerken Ö.K. ile E.K.'nın babası 45 yaşındaki Recep K., "Bu acıya dayanamam" deyip kendine ait işyerinde tabancayla intihar etti.

TAHLİYE İSTEMİ REDDEDİLDİ

E.K.'ya karşı 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 15 ile 37 yıl arasında hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanıklar Adem Abay, Ebubekir Köksal, Muhammet Demir ve Oğuzhan Baksi ile tutuksuz sanık Bülent Karakeleş'in katıldığı duruşmada psikolog gözetiminde yazılı ifade veren E.K. daha önce birkaç kez evden kaçtığını anlattı. Sanıkların çaresizliğinden yararlandığını aktaran E.K., tehdit ve zor kullanarak kendisine tecavüz ettiklerini ileri sürdü. 

Suçlamayı kabul etmeyen tutuklu sanıklar ise tahliye istedi. Tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, E.K.'nın yaş, beden ve ruh sağlığının saptanması için ilgili sağlık kuruluşlarından yaklaşık 6 ay önce istenen raporların gelmediğini belirtip duruşmayı erteledi.



YB (OA/AAA)(FOTOĞRAF)



Ö.K.: Özlem Karakaş

E.K.: Esra Karakaş

A.K.: Ayşe Karakaş

R.K.: Recep Karakaş