Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Mersin Üniversitesi Tece Kampüsü'nün sahil kesiminde meydana geldi. İddiaya göre, bir doğalgaz firmasında işçi olarak çalışan Mehmet Nasır Koçu, bir süre önce şebeke kurulumu için gittiği mahallede oturan N.Ç. ile tanıştı. İkili arasındaki diyalog, zaman içinde ilerledi. N.Ç. bugün cep telefonuyla Mehmet Nasır Koçu ile konuşurken, özel bir şirkette işçi olarak çalışan ağabeyi Barış Ç., eve geldi. Kardeşi N.Ç.'nin cep telefonuna bakan Barış Ç., en son konuştuğu Mehmet Nasır Koçu'yu arayarak görüşmek istediğini söyledi.

TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ

Barış Ç., Mehmet Nasır Koçu ile randevulaştığı Mersin Üniversitesi Tece Kampüsü sahiline, arkadaşı F.B. ile birlikte plakası öğrenilemeyen bir otomobille geldi. F.B. otomobilde beklerken, bir süre konuşan Koçu ve Barış Ç., yüksek sesle tartışmaya başladı. Tartışma büyüyüp kavgaya dönüşünce, F.B.'nin bulunduğu otomobildeki av tüfeğini alan Barış Ç., Koçu'ya ateş açtı. Vurularak ağır yaralanan Koçu, çevredekiler tarafından kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, Barış Ç., F.B.'nin bulunduğu otomobile binerek kaçtı.

Şüphelilerden F.B., polis tarafından kısa sürede yakalanırken, Barış Ç. ise avukatı ile birlikte Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu. Barış Ç.’nin polisteki ilk ifadesinde olayı 'namus' meselesi yüzünden işlediğini söylediği öğrenildi. Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.




N.Ç.: Neslihan Çelebi