Antalya'da 3 yıl önce, kız kardeşi D.S.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve bugün 27 yaşında olan Ç.C.U. ile bu olaydan sonra yolda tanıştığı D.S.'ye tecavüz ettiği öne sürülen 23 yaşındaki M.Ö.'nün dosyalarının birleştirilerek, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Mahkemenin karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ç.C.U. ile M.Ö. katıldı. Mahkemede, düşük yaptırıldıktan sonra boş bir araziye gömülen ceninden ve ağabey Ç.C.U.'dan alınan örneklerin DNA incelemesinde, ceninin yüzde 99.9 ihtimalle Ç.C.U.'dan olduğuna ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu okunduktan sonra sanıkların son savunmalarını yapmaları istendi. Kız kardeşini hamile bıraktığı öne sürülen Ç.C.U., önceki duruşmalardaki ifadesini tekrarlayarak, "Masumum. Kız kardeşime tecavüz etmedim. Kardeşim başkasından hamile kalmış" dedi. Diğer sanık M.Ö. ise, D.S.'nin yaşının küçük olduğunu bilmediğini öne sürerek, "D.S.'ye tecavüz etmedim. Birlikte olduk ama evlenmek niyetindeydim. Yaşının küçük olduğunu bilsem birlikte olmazdım" diye konuştu.

Mahkeme kısa bir ara ardından kararını açıkladı. Kız kardeşine tecavüz edip, onu hamile bıraktığı öne sürülen ağabey Ç.C.U. 16 yıl 8 ay, M.Ö. ise küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit suçlamasıyla toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABLANIN İHBARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Antalya'daki olay, 2009 yılının Temmuz ayında, o zamanlar 14 yaşında olan D.S.'nin 22 yaşındaki ablası G.S.'nin Yenikapı Polis Merkezi'ne yaptığı ihbarla ortaya çıktı. G.S. ağabeyi Ç.C.U.'nun, kız kardeşi D.S.'ye tecavüz ettiğini, hamile kalan kız kardeşinin gebeliği 6.5 ay olunca durumu farkeden annesi 59 yaşındaki A.E. ile teyzesi 72 yaşındaki S.T.'nin, kız kardeşine iğne yaparak, düşük yaptırdıklarını, cenini de Çaybaşı Mahallesi'nde araziye gömdüklerini öne sürdü.

Olayın ortaya çıkması üzerine aslen Suriye uyruklu olan ağabey Ç.C.U. firar etti ancak, bir süre sonra polise teslim oldu. Boş arazide yapılan aramada ise 6.5 aylık cenin bulundu. Gözaltına alınan ağabey Ç.C.U. tutuklanırken, D.S.'ye düşük yaptırdıkları öne sürülen anne ve teyze tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Anne ve teyzenin yargılanmasına Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

Ağabeyinin tecavüzüne uğradığı ortaya çıkan D.S. devlet tarafından koruma altına alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Sevgi Köyü'ne yerleştirildi. Ancak D.S. bir süre sonra yurttan kaçtı ve sokakta tanıştığı, uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen M.Ö'nün tecavüzüne uğradı.

D.S.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ç.C.U ile M.Ö. hakkında ayrı ayrı açılan davalar daha sonra birleştirildi.

Tecavüze uğrayan D.S.'nin annesinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı, halen Suriye'de oturan babasının da Suriye vatandaşı olduğu, resmi nikâh olmadan uzun süre birlikte yaşayan A.E. ile Suriyeli eşinden olan 8 kardeşten bazılarının Türkiye, bazılarının da Suriye nüfusuna kayıt ettirildikleri ortaya çıktı.



TT(SU/İD)