Avukat babası Oktay Demirci'nin yaklaşık 26 yıl önce icra takibi sırasında vurularak öldürülmesi, annesi Fatma'nın da eşinin ölümü üzerine felç geçirip 2 yıl sonra vefat etmesinin ardından yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla psikolojik rahatsızlık geçiren Mehmet Devrim Demirci, güzellik salonunda çalışan kardeşi Pınar Dilek ile birlikte 100'üncü Yıl Mahallesi'nde yaşamaya başladı. Olaydan önce yaklaşık 5 yıl kadar Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Demirci, 16 Ocak 2011'de tartıştığı güzellik salonunda çalışan kız kardeşini iki ayrı bıçakla 92 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

CİN GİRMİŞTİ, ONU ÇIKARTTIM

Polisteki sorgusunda "Kardeşimin içine cin girmişti, onu çıkarttım. Ben kardeşimi değil, PKK'lı Leyla Dağdelen'i öldürdüm" diyen Demirci'ye, olayın ardından sevk edildiği hastanede 'bipolar bozukluk' tanısı konularak ceza ehliyetinin bulunmadığı bildirildi.

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Demirci'nin akıl hastası olup olmadığının kesin olarak belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor da geldi. Mahkeme Başkanı, raporda Demirci'nin akıl hastası olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, halen tedavisi sürdüğü için duruşmaya katılmayan Demirci'ye, akıl sağlığının yerinde olmaması sebebiyle TCK'nın 32/1'inci maddesine göre ceza vermedi.

Demirci'nin, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi.