Ağabeyi tarafından 2 yıl önce cinsel istismara uğradığı için intihar girişiminde bulunan kızın verdiği ifade sonucu ağabeyi M.N. tutuklandı. Alınan ifadelerde genç kız,  ağabeyinin kendisine 5 yıl boyunca tecavüz ettiğini, 2009 yılında askere gittiğini, izne geldiğinde cinsel istismarın sürdüğünü belirterek, detaylı ifade verdi.

Açılan davada yargılanan M.N., kardeşinin psikolojik sorunları olduğunu öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti ağabey için kardeşine yönelik cinsel istismar suçundan asker öncesi ve sonrası olmak üzere iki kez ceza verdi.  Mahkeme M.N.'ye askere gitmeden önceki cinsel istismar suçundan 5 yıl 7 ay, askere gittikten sonraki eylemden dolayı 12.5 yıl olmak üzere toplam 18 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme kararında sanık ağabeyin 2004 yılı içerisinde kız kardeşine yönelik cinsel istismarı askere gidinceye kadar sürdürdükten sonra 2009 yılında askere alınmasıyla ara verdiğini, askerden izine geldikten sonra da eylemine devam etmesini ikinci  bir suç olarak değerlendirdiğini bildirdi.



ZT(MB/İD)