6 Ocak Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre 40 yaşındaki Ramazan A. ruhsatsız pompalı av tüfeğini alıp, geçen yıl kız kaçırma nedeniyle aralarında husumet olan 38 yaşındaki Ömer Timur'un evinin önüne geldi. Ramazan A., burada küfürler savurup, pompalı av tüfeğini sokakta rastgele ateşlemeye başladı. Bu sırada yoldan geçen 46 yaşındaki İslim Caymaz ve 35 yaşındaki Selvi Kaya başlarından vurulup, ağır yaralandı. Ramazan A., silah sesleri üzerine sokağa fırlayan Ömer Timur, 30 yaşındaki Mehmet Bayram, 38 yaşındaki Gülcan Çatalcı, 40 yaşındaki Abdurrahman Yetim, 38 yaşındaki Fatma Yetim ve 12 yaşındaki Dilek Kaya'nın da üzerine ateş açıp yaraladı.

Ramazan A., suç aleti av tüfeği ile olay yerinden kaçarken, 8 yaralı olay yerine çağrılan ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunan İslim Caymaz ve Selvi Kaya ilk müdahalenin ardından Adana Numune ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Çok sayıda polis ekibinin bölgede yaptığı aramalarda şüpheli Ramazan A. yakalanıp, gözaltına alındı. Mahallede başka olay yaşanmaması için geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.



ŞÖ(BY/SS)