Olay geçen 5 Kasım'da, Huzurevleri Mahallesi 77039 Sokak Ali Pekgöz Apartmanı'nın 2'nci katındaki evde meydana geldi. Sağlık memuru Yunus G. ile 11 aydır birlikte yaşadığı, Adana'da bazı firmaların tanıtımlarında görev alan ve yerel defilelerde mankenlik yapan sevgilisi Berru Ö., kıskançlık nedeniyle telefonda tartıştı. Bu sırada sevgilisinin evinde olan Berru Ö., telefon konuşmasının ardından sinir krizi geçirdi ve iddiaya göre elindeki çakmakla perdeleri tutuşturup evi yangın çıkardı. Daha sonra pişman olup alevleri söndürmeye çalışan Berru Ö., bunda başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürüp, dumandan zehirlenmek üzere olan genç kadını kurtardı. Berru Ö., gelen sağlık görevlilerince müdahalesi yapıldıktan sonra polise olayla ilgili ifade verdi.

Sağlık memuru olan sevgilisi Yunus G.'yi 'doktor' olarak tanıtan Berru Ö., evi de onun yaktığını ileri sürdü. Olaydan bir gün sonra gözaltına alınan Yunus Ö., sevgilisinin iddialarını yalanlayarak yangın sırasında evde olmadığını savundu. Yunus Ö., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, tekrar sorguya alınan Berru Ö., yangını kıskançlık krize girince kendisinin çıkardığını itiraf etti.

Bunun üzerine polis, Berru Ö.'ye, 'kasten yangın çıkarmak' suçlamasıyla işlem yaptı. Berru Ö., ifadesinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



MK(OA/SS)