Bursa'da, araç alım- satımı yapıp emekli maaşı ile geçinen ve daha önce yaptığı 2 evlilikten 2 kız ve 1 oğlu bulunan 50 yaşındaki Kemal Demirtaş, 7 yıl önce Gülcan Demirtaş ile evlendi. Bu evliliğinden bir kızı olan Kemal Demirtaş, ticaretle ile uğraşamayacağını anlayınca eşi ile anlaşıp artık başka çocuk yapmaya karar verdi. Bunu üzerine Kemal Demirtaş, sperm kanallarını Çekirge Devlet Hastanesi'nde 2010 yılının haziran ayında geçirdiği 2 saatlik bir ameliyattan sonra bağlattı. Çift, doktorların "Yüzde 100 sonuç alacaksınız" sözleri üçzerine cinsel yaşamlarını korunma gereği duymadan sürdürdü. Aradan 1.5 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz Aralık ayında Gülcan Demirtaş, mide bulantısı ve baş dönmesinden şikayet etmeye başladı. Kullandığı ağrı kesici ve mide bulantısı ilaçlarına rağmen rahatsızlığı geçmeyen Gülcan Demirtaş, gittiği doktorda yapılan tahlillerin ardından 3aylık hamile olduğunu öğrendi. Duyduklarına inanamayan Demirtaş, eşinin kendisinden şüpheleneceği endişesine kapılınca bunalıma girerken, ne yapacağını şaşıran Kemal Demirtaş ise olayın ortaya çıkmasının ardından ilk evliliğinden olan ve üniversitede okuyan oğlunun kendisiyle konuşmaması, kızının ise evi terk edip dedesinin yanına gitmesiyle yıkıldı.

Gülcan Demirtaş, "Artık bu şüpheye dayanamıyorum" diyerek tahlil yapmasını istediği eşinin spermlerin yüzde 70 aktif olduğunu öğrenince rahatladı, 3 aylık hamile olduğu için kürtaj yaptıramayacağını duyunca da üzüldü. Hamilelik döneminde bilmeyerek aldığı ilaçların bebeği olumsuz etkilemesinden rahatsız olan Gülcan Demirtaş, geçtiğimiz pazartesi günü Bursa'da Zübeyde Hanım Doğumevi'nde sezeryan ile 3 kilo 800 gram ağırlığında Aslı adını verdikleri kızını dünyaya getirdi. Ameliyat sırasında aşırı kan kaybettiği için ölüm tehlikesi geçiren ve doktorların kanamayı durdurmak için bir ara rahimini dahi almayı düşündüğü Gülcan Demirtaş, 24 saat yoğun bakım ünitesinde tutulduktan sonra taburcu edildi.

700 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Kızlarının sağlıklı olduğunu öğrenince rahatlayan Kemal Demirtaş, Avukatı Kutsal Kalezade aracılığı ile kendisine başarısız vazektomi operasyonu yapıp istemediği halde çocuk sahibi olmasına neden olmakla suçladığı Sağlık Bakanlığı için 500 bin TL'si manevi, 200 bin TL'si ise maddi olmak üzere toplam 700 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Tazminat davasıyla ilgili yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Kemal Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bize çok zarar verdiler. Sinirlerimiz bozuldu. Yaşanan bu olaylardan sonra insanlar katilde olabilirdi. Allah’tan kızımız sağlıklı doğdu. Sakat olsa ne yapacaktık bilmiyorum. İşin bir başka kötü tarafı karımı sezaryan sırasında kaybediyorduk. Doktoru bana, 30 yıllık meslek yaşamında böyle bir ameliyat gerçekleştirmediğini söyledi. Emekli maaşımla beş çocuğa nasıl bakacağım. Bu yüzden kızımın doğduğuna doyasıya sevinemiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bugün bize yarın başkasına olabilir. Çok daha vahim olaylarda yaşanabilir." 

Sadece belden aşağısı uyuşturulduğu için, geçirdiği sezeryan’da yaşananlara tanık olduğunu ve çok korktuğunu söyleyen Gülcan Demirtaş, "Büyük bir panik yaşandı. acil kana ihtiyaç duyuldu. Bir ara öleceğimi düşünüp dua ettim." dedi.



FK(FK/İD)