Ticaretle uğraşan, daha önce yaptığı iki evlilikten çocukları bulunan Kemal D.'nin, 7 yıl önce evlendiği 36 yaşındaki Gülcan D.'den de bir çocuğu daha oldu. Gülcan ve Kemal D. çifti, başka çocuk istemedikleri için çare aradı. Sonunda en garanti yol olarak Kemal D.'nin sperm kanallarının bağlanmasına karar verildi.

Kemal D., 2010 yılının haziran ayında Bursa'daki bir devlet hastanesinde vazektomi operasyonu geçirdi. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonunda doktor, bu yöntemden yüzde 100 sonuç alınacağını söyledi.

1.5 YIL SONRA EŞİ HAMİLE KALDI

Gülcan ve Kemal D. çifti güvenli olduğu söylenen bu ameliyatın ardından cinsel yaşamlarını başka korunma gereği duymadan sürdürdü. Aradan yaklaşık 1.5 yıl geçtikten sonra geçen yıl aralık ayında Gülcan D., mide bulantısı ve baş dönmesinden şikayet etmeye başladı. Defalarca ağrı ve bulantı kesici ilaçlar kullanan ancak şikayetleri haftalarca devam eden Gülcan D., doktora gittiğinde 3 aylık hamile olduğu söylendi.

Yapılan kontroller ve testlerde hamile olduğu kesinleşen Gülcan D., eşinin kendisinden şüphe duyacağını düşünerek sinir krizi geçirdi. Bunalıma giren Gülcan D. ne yapacağını şaşırırken, eşinin ilk evliliğinden olan ve üniversitede okuyan çocukları kendisiyle konuşmadı bir kızları da evi terk edip dedesinin yanına gitti.

ÇOCUK BAŞKASINDANMIŞ FİBİ BAKTILAR 

Günlerce kimsenin yüzüne bakamayan Gülcan ve Kemal D. çiftinin kabusu gerçeğin ortaya çıkmasıyla son buldu. Hastanede kontrolden geçen Kemal D.'ye yapılan vazektomi operasyonunun başarısız olduğu ve spermlerinin halen yüzde 70 aktif olduğu belirlendi. Artık istemese de hamile kaldırmasına aldırmayan Gülcan D., yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Hamile kaldıktan sonra göğsümde kistler oluştu. 'Acaba erken menopoza mı giriyorum', 'Yoksa meme kanseri mi oldum?' diye düşünüyordum. Hatta aşerdim bile. İlaçlarımı da içiyordum. Hastaneye gittiğimde bana hamile olduğumu söyleyen doktora, kocamın geçirdiği operasyonu anlattım. Çocuk başkasındanmış gibi bana bir bakarken 'Son 2 haftan var. İstersen gel o çocuğu alalım' demesi canımı çok acıttı. Kemal belli etmese de ben kahroldum. Sonunda spermlerini test yaptırmasını istedik. Zaman geçmek bilmedi. Telefon ile spermlerinin aktif olduğunu söyleyince bu kez sevincimden ağladım."

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM"

Kemal D. ise hemen vazektomi operasyonu olduğu hastaneye gitti. Tüm çabasına karşın operasyonu yapan doktorla görüştürülmeyince Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Kemal D.'nin şikayeti ve verdiği raporlar üzerine Sağlık Müdürlüğü hem hastane, hem de doktor hakkında soruşturma başlattı.

Şimdi gelişmelere göre tazminat davası açmaya hazırlandıklarını söyleyen Kemal D., "Bu işin peşini bırakmayacağım. Bebeğimiz annesinin ilaç almasına rağmen doğacak. Bize ne kadar sağlıklı olduğu söylense de yinede korkuyoruz. Benim yaşadığım olay, kocanın katil, kadının ise intihar etmesi için yeterli bir sebep olabilirdi" dedi.