Geçen ay rahatsızlanarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve beyninde tümör olduğu belirlenen Mehmet Serimer için, geçtiğimiz günlerde tiyatrocu arkadaşları 55'inci yaşgünü partisi düzenledi. Kocaeli'nin tanınmış gazetecilerdinden olan ikizi Ahmet Serimer ile birlikte 55'inci yaşgününü kutlayan Mehmet Serimer, daha sonra yeniden rahatsızlandı ve tedavi altına alındığı İzmit'teki özel bir hastanede vefat etti.    Mehmet Serimer'in cenazesi bugün, önce yıllardır görev yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bulunduğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne getirildi. İkizi gazeteci Ahmet Serimer burada konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı. 

İzmit'te Fevziye Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir eski Belediye Başkanlarından Sefa Sirmen, aralarında Ragıp Savaş, Barış Talay, Engin Benli, Aydın Sigali, Fatih Sevgi gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda tiyatro oyuncusu, ailesi ve yakınları ile kalabalık bir topluluk katıldı. 

TİYATROYA GENÇ YAŞTA BAŞLADI

Tiyatroya genç yaşta Halkevi’nde başlayan Mehmet Serimer, 1979 yılında Kocaeli Bölge Tiyatrosu çatısı altında profesyonel oyunculuğa başladı. 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazanan deneyimli sanatçı, 1998-99 sezonuna kadar misafir sanatçı olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 14 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda aktif görev yapan Mehmet Serimer, 40 yıllık sanat yaşamında oyuncu, yönetmen yardımcısı ve yönetmen olarak pek çok başarılı performansa imza attı. Sağlık sorunları nedeniyle bir süre dinlenmek zorunda kalan Serimer, Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından 'Kösem Sultan'da Sadrazam rolünü canlandırıyordu.



MB(MB/COŞ)