Sokaklarda oynatılan ayıların toplatılması için 1994 yılında başlatılan çalışma kapsamında 1996 yılında Karacabey İlçesi'ndeki 4.5 hektarlık alanda kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı'nda 62 ayı koruma altında tutuluyor. Dansçı ayıların rehabilite edildiği ve doğal ortamlarına alıştığı barınakta aralarında Rize'den gelen Datvi, gözleri görmeyen Pamuk'un yanı sıra geçen yıl Trabzon, Rize ve Kastamonu’dan gelen 4 yavru ayı da bulunuyor. Ayıların rehabilitasyonu kadar beslenmesinin de çok önemli olduğunu söyleyen barınak yetkilileri, bu hayvanlara yaz ve kış mevsimi için özel diyet programları uyguladıklarını kaydetti. Barınakta kış için özel besin programı hazırladıklarını ifade eden yetkililer, ayıların bir kısmının kış uykusuna yattığını ancak bazılarının da yemek nedeniyle uykuya yatmadıklarını belirtti.

UYKUYA YATMALARI İÇİN BESİNLERİ AZALTILDI

Ayıların kış uykusuna yatması için, özel olarak yaptırılan fırında pişirilen ekmeklerin kış mevsimi boyunca verilmediği ve az yemek yemelerinin sağlandığının altı çizilirken, ayıların kış aylarında 3 ton elma, 3 ton armut, 2 ton havuç ve yine tonlarca bakliyat ürününü tükettiği açıklandı.

Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'ndaki ayıların beslenme giderlelirinin Almanya Hayvanları Koruma Derneği (Pro-Animale) tarafından karşılandığı bildirildi.



IA,FK (FK/AK)