Dünya Ticaret Merkezi'nde 4 Kasım'a kadar açık kalacak fuara 6'sı uluslararası olmak üzeri 50 firma ile Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri katıldı. Kapadokya bölgesinden çanak çömlek, halı, balon firmaları da Kayseri'deki fuarda stand açtı. Açılışa Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gül, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Avusturya Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, çok sayıda turizm firmasının yöneticisi ile İngiltere'deki Olimpiyatlara Erciyes dağında hazırlanarak 1500 metrede Olimpiyat ikincisi olan Gamze Bulut da katıldı. Açılışta konuşan Türkiye Turizm yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gül şunları söyledi:

"Ülkemize yılda 31 milyon turist geldiği ve bunlardan 23.5 milyar dolar gelir elde ettiğimiz göz önüne alındığında, turizmin Anadolunun göbeğindeki Kayseri'ye kış sporları nedeniyle neler katacağı ortadadır. Yapılan yatırımlar sonucu Uluslararası anlamda Davos varsa, Türkiye'de de Erciyes var olacaktır. 2014 yılında Erciyes'de tüm oteller hizmete girdiğinde buranın çehresi değişecek."

'ERCİYES'TE GÜNDE 35 BİN KİŞİ KAYACAK' 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ''Ülkemizde ne yazık ki Avrupai anlamda kayak merkezi yok. Kimseye laf atmıyorum, kimsede kusura bakmasın'' diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"275 milyon eoruluk yatırım ile Erciyes, Orta Doğu ve balkanların en önemli kayak merkezi olacaktır. 275 milyon euro'luk yatırım ile Erciyes projesi, bölgenen en önemli turizm yatırımıdır. Önümüzdeki sezondan itibaren 200 metrelik kayak pistlerimizde günde 35 bin kişi kayacak, 6 bin kişi konaklayacak.''

'BÖLGE İLLERİNİ HAREKETLENDİRECEK

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da, ''Kapadokya bölgesi , Erciyes dağı ile bütünleşerek, bölgeye gelen turistlere alternatif hizmetlerde sunacak. Bu yatırım sadece Kayseri'yi değil, Nevşehir başta tüm bölge illerini hareketlendirecek'' dedi. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye'de ilk kez bir Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları fuarı düzenlendiğini kaydederek, "Büyük ve bölgesel düşünürsek, Erciyes projesi ülkemizin turizm açısından önemli bir kaynağı olacaktır'' diye konuştu.

Konuklar daha sonra açılan standtları tek tek gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı.



OE,DÖ(OE/COŞ)