Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin belirleyerek sunduğu 3 adayı değerlendiren Kırşehir Valiliği Ahilik Kutlama Komitesi, 52 yıllık terzi Bekir Dalgalı'yı 'Yılın Ahisi' seçti.

Dalgalı, Kırşehir’de 1960 yılında terzilik mesleğine başladığını ve en iyi biçimde yapmaya çalıştığını söyledi. Dalgalı, yarım asrı geride bıraktığı terzilik mesleğinden 1994-1999 yılları arasında Boztepe Belediye Başkanı olduğu için ayrı kaldığını, ancak işyerini kapatmayarak kardeşinin mesleğini sürdürdüğünü ifade etti. Kırşehir’de iki dönem İl Genel Meclisi üyeliği de yapan, evli ve 4 çocuk babası Bekir Dalgalı, çocuklarına bırakabileceği en büyük mirasın iyi bir insan ve iyi bir Ahi olmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"52 yıllık terzilik mesleğim var. Erkek takım elbisesi dikiyorum. Çarşıya çıkıp, 'iyi bir takım elbise diktirmek istiyorum, kime gideyim' dediğinizde gösterecekleri ilk kişi benimdir. Bunu övünmek için demiyorum. Ancak, gerekli itinayı göstererek mesleğimi yapıyorum. Ahilik bir esnaf örgütlenmesi. Kalite kontrolleri, iş yeri açamayan ustalara yardım ve sigorta sistemi o zamanlardan itibaren uygulanmaya başlamıştır. Beni Yılın Ahisi seçenlere teşekkür ediyorum."



SG(OE/İD)