Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz olarak katılan Halil İbrahim Camuzcu, kavşağa geldiğinde kırmızı ışıkta beklediğini, yanlarına gelen bir halk otobüsünün hareket etmesiyle birlikte kendisinin de hareket ettiğini söyledi. Camuzcu ''Halk otobüsü kavşaktaki trafik ışığını kapatıyordu. O hareket edince ben de yeşil yanıyor diye hareket ettim. Böyle bir kazaya neden olduğum için çok üzgünüm'' dedi.

Duruşmaya davacı olarak katılan diğer sürücü İsmail Taşlı da Erkilet Bulvarı üzerinde orta şeritten giderken kendisine yeşil ışık yandığını, sanık sürücünün ise kırmızı da geçip kazaya neden olduğunu anlattı.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ 

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aslantürk, sanık otomobil sürücüsü Halil İbrahim Camuzcu'nun 'Olası kasıtlı öldürme ve olası kasıtlı yaralama' suçlarından cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi. Mobese kameraların olay anındaki görüntülerini de izleyen mahkeme heyeti, Halil İbrahim Camuzcu'ya 'Olası kasıtlı öldürme ve yaralama' suçlarından 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ceza, sanığın duruşmadaki iyi hali gözönüne alınarak 3 yıl, 10 ay 20 gün hapis cezasına indirildi. Mahkeme, sanığın tutuklanması istemini reddederek, yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Sanık sürücünün, kararın Yargıtay tarafından onanması halinde 3 yıl 10 ay 20 gün hapis yatacağı bildirildi.

Kocasinan ilçesi Erkilet Bulvarı Sümer Kavşağı'nda geçen Haziran ayında meydana gelen kazada, Halil İbrahim Camuzcu yönetimindeki 38 NZ 203 plakalı otomobil, İsmail Taşlı yönetimindeki 38 UV 186 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada 60 yaşındaki Mevlüde Taşlı yaşamını yitirdi, 30 yaşındaki İsmail Taşlı ise yaralandı.



VD(OE/COŞ)