Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde, Semt Garajı karşısındaki bir giyim mağazasında satış görevlisi olan Ebru Keser dün gece mesai bitimi işyerinden ayrıldı. Evine gitmek için yolun karşısına geçen Keser'e, saat 21.00 sıralarında, plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen otomobil hızla çarptı. Kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen otomobilin sürücüsü durmayıp kaza yerinden kaçarken, yaklaşık 20 metre yerde sürüklenen Ebru Keser ağır yaralandı. Yaralı haldeki Keser'i görenler kazayı, polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Keser'i, ambulansla, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Ebru Keser, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"BÖYLE İNSANLIK OLUR MU?"

İki kız kardeşin küçüğü olan Ebru Keser'in ölüm haberi, yakınlarını gözyaşına boğdu. Bir akaryakıt istasyonunda çalışan baba Ömer Keser, "Böyle bir vicdansızlık olur mu? Kızıma çarptıktan sonra durmamış bile. Eğer kaçmayıp hastaneye götürseydi belki de kızım hayatta olacaktı. Ben de 20 yıl önce kaza yaptım. Ama yaralıyı öyle yerde bırakıp kaçmadım, hastaneye götürdüm. Bu insanlık görevi. Ama ben kaçan o sürücünün insan olduğundan şüpheliyim. Eğer insan olsaydı, çarpıp kaçmaz elinden geleni yapardı" dedi.

Polis kaçan sürücünün kimliğinin belirlenip yakalanması için çalışmalarının sürdüğünü, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarının incelendiğini belirtti.



KÖ(AÖ/SS)