Karahıdır Mahallesi'nde şenliklerin açılışını yapan Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, çocukluk yıllarında düzenlenen şenlikleri hatırladığını belirterek şöyle dedi:

"Uzun yıllar ara verilen ve öğrendiğim kadarıyla 40 yıl önce kutlanılan Karahıdır Kiraz Şenliklerini tekrar başlatmak için buluştuk. Ben de çocukluğumda düzenlenen şenliklere geldiğimi hatırlıyorum. Karahıdırlı vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda biz de bu sene şenliği yenidan başlattık. Karahıdır’a bir renk gelmesi bir güzellik gelmesini istiyorum" dedi.

Şenliklerin ilk gününde yerel ve bölgesel sanatçılar Rumeli türkülerini seslendirdi. Şenlikte Karahıdırlı üreticiler arasında kiraz yarışması düzenledi. Kısa Sap dalında 11 üretici arasından Birol Manav birinci, Yılmaz Yıldız ikinci, Orhan Ata ise üçüncü oldu. Uzun sap kiraz dalında ise 21 üretici arasından Can Uçar birinci, Murat Akın ikinci, Ercan Becer üçüncü oldu. Dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verildi.

500 KİLO KİRAZ DAĞITILDI

Karahıdır Mahallesi’ndeki şenlikte üreticilerden alınan 500 kilo kiraz ücretsiz olarak halka dağıtıldı. Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl yeniden başlattığı Karahıdır Kiraz Şenlikleri, Karahıdır korusunda halka açık piknikle son buldu.



AÜÜ(LK/COŞ)