Kırklareli Eğitim-Sen Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişi Anıt parkın önünde toplandı. Hükümet aleyhinde sloganlar atan kalabalık, eğitimde 4+4+4 düzenleme çalışmalarını protesto etti. Kalabalık adına konuşan Kırklareli Eğitim-Sen Şube Sekreteri Hasan Hüseyin Erdem yasanın ideolojik ihtiyaçlar üzerine hazırlandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iddialarının aksine pedagojik kaygılara değil, tamamen siyasal ideolojik ihtiyaçlar üzerine hazırlanmış ve TBMM'ye sunulmuştur. 12 yıllık kesintili eğitim önerisinin MEB tarafından gündeme getirilme cesareti bile gösterilmemiş olması dikkat çekicidir. Başbakanın 'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' açıklamalarına paralel olarak beş grup başkan vekilinin imzasıyla ‘kanun teklifi’ olarak meclise sunulan düzenleme tüm toplumu yakından ilgilendirmesine rağmen düzenlemenin asıl muhatabı olan kesimlerin tamamen dışlanarak böylesi bir adım atılmış olması düşündürücüdür.”

Protesto eylemine katılan CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu parlamentoda çıkarılmak istenen yasaya bütün güçleriyle karşı çıktılarını söyledi. AK Parti hükümetinin sadece eğitimde değil sağlıkta, yaşamın her alanında ülkenin rejimini değiştirmeye çalıştığını öne süren Kesimoğlu, “Bu uygulamaya Cumhuriyet Halk Partisi’nin dışında TUSİAD da tepki göstermesi çok önemli bir aşamadır. AKP’nin uygulamalarının artık toplumun yaşayan tüm kesimini ciddi anlamda rahatsız eden boyuta ulaşmıştır. TÜSİAD’ın bu karşı çıkışını da büyük bir yüreklilik, ülkeye sahip çıkma, Mustafa Kemal’e sahip çıkmak, Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmanın bir örneği olarak görüyorum” diye konuştu. Yasa teklifinin geri çekilmesini istediklerini belirten kalabalık attıkları sloganların ardından dağıldı.



AÜÜ(LK/AAA)