Coşkulu törende Türk Bayrağı ve silaha el koyup omuz omuza yemin eden çiçeği burnunda yeni polis memurları, ardından keplerini havaya fırlatıp, sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Aileler ise bu mutlu anı görüntülemek için büyük çaba harcadı. Tören sonunda aileleriyle kucaklaşan polis memurları, bundan sonraki süreçte tayin olarak görev yapacakları illerle gidecek. Törende konuşan Polis Başmüfettişi PMYO Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, "Yürekleri vatan sevgisiyle çarpan ve milletimizin emaneti olarak görüp yetiştirdiğimiz 378 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Değerli genç meslektaşlarım; Sizler 2 yıl süreli ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak, Polis Meslek Yüksek Okulumuzun 3'üncü dönem mezunları oldunuz. Kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan polislik mesleğimizin kutsal bir meslek olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi hassas bir görevi yerine getireceğinizi unutmayın" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner törendeki konuşmasında annelerin onur günü, kahraman polis teşkilatının yeni neferlerin coşacağı gurur günü olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu Anadolu nun, bu bozkırın yüreğinden hepinize merhaba, Bizler devlet adına, sizler Türk Milletinin evlatları olarak ülkemiz adına hep beraber Misaki Milli sınırları içersinde vatanımızı payidar etmek, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için buradayız. Bu hizmetler şüphesiz ki devletimizin, hükümetimizin siyasilerimizin, belediyelerimizin ve siz değerli halkımızın teveccühü ile hayat bulmaktadır."

Mezunlar arasında ilk 3 dereceye girenlerin ödülleri verilirken, ant içme ve resmi geçit töreni ile mezunlar büyük coşkuyla aynı anda şapkalarını havaya fırlattı.



EG(AY/İD)