Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur yaptığı açıklamada, basına yansıyan olayın 19 Ekim 2011 tarihinde meydana geldiğini söyledi. Olaydan sonra bu konunun bakanlık müfettişleri tarafından soruşturulduğunu belirten Okur, ardından öğretmen Nihan Ateş Çelik'e kınama cezası verildiğini, soruşturmanın eksik yapılmasından dolayı da Okul Müdürü Mesut Kuplay'ın da aynı cezayı aldığını söyledi.

Olayın kabul edilir bir yanı olmadığınını, veli ve öğretmen arasında mahkemenin de devam ettiğini belirten Okur, "Beni çok üzen bir olay, kesinlikle 2 santim kesik olayı yoktur. Sadece olay öğretmen ve öğrenciler arasında şakalaşma sırasında meydana gelmiştir. Öğretmen ile öğrenci arasında sınıf içersinde diyaloğun gereksiz yere büyümesinden kaynaklanmış bır olay. Makası diline değdiriyor, 2 santim kesik ameliyatlık bir durumdur. Raporunu almış mıdır, almamış mıdır, bilemiyorum. Savcılık durumu devam ettiği için de bizim bildiğimiz öğretmen ve okul idaresinden aldığımız 2 santim kesik olmadığı. Bir yıl önce olan olayda öğretmen ve okul idaresine ceza veriliyor. Mahkeme devam ettiği için taze bir olay değil, Öğretmenlik adına böyle bir olayın kabul edilmesi doğru bir olay değil. Bu arada öğretmen ve öğrenci arasında diğer öğrencilerin kes, kes diye tezahürat yaptıkları belirlendi" dedi.

Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin yeni Müdürü Fazlı Erol ise olayın adliye boyutunun devam ettiğini belirtirken, "bizim buna müdahale etme şansımız yok. Şu anda size fazla bilgi veremem" dedi. Öğrenci Y.S.'nin halen okulun 10'uncu sınıf öğrencisi olduğu ve yatılı öğretim gördüğü öğrenildi. Öğretmen Nihan Ateş Çelik ise okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor. Okulda bulunan öğrenciler ise bir yıl önceki olayla ilgili konuşmak istemediklerini belirttiler.



EG(AY/AAA)