Dün gece yaklaşık 4 saat süren toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ve Oğuz Kağan Köksal, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pehlül Kavlak, sendika yöneticileri, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, basın kuruluşlarının temsilcileri, esnaf temsilcileri, iş adamları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

BÜYÜME VE GELİŞME İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale'nin hızlı büyümesi ve gelişmesi için güç birliğine ihtiyaç duyulduğunu ve bu birliktelikten iyi yararlanılması gerektiğini söyledi. Kırıkkale'nin güç birliğinden mutlak suretle faydalanacağını belirten Atalay, salonda bulunan katılımcılara tek tek söz vererek durum değerlendirmesi yaptı. Toplantının ilk konuşmasını yapan Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'nin kültür envanteri taramasının tamamlandığını ve bunun kitap haline getirildiğini söyledi.

Kırıkkale'de 114 kültür mirasının tespit edilerek kayıt altına alındığını belirten Vali Güner, 13 yapının restorasyonun yapıldığını belirtti. Keskin İlçesi'nde bulunan Sulu Mağara, Taş Mescit, Rahmi Pehlivanlı Konağı gibi kültürel varlıkların koruma altına alındığını kaydeden Vali Güner, Kırıkkale ve ilçeleri dahil olmakla bereber geniş bir envanter hazırlandığını söyledi. Vali Güner, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

ANKARA VE İSTANBUL TİCARET ODALARIYLA İŞBİRLİĞİ

Kırıkkale ve Keskin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında yatırımcıları bilgilendiren Sanayi İl Müdürü Vural Örsdemir de, OSB'ye yatırımcı getirilmesi için çalışmalara devam edildiğini belirtti. Türkiye Yatırım ve Destek Tanıtım Ajansı ile ortak çalışmalar yaptıklarını açıklayan Örsdemir, Kırıkkale'ye yatırımcı getirebilmek için Ankara ve İstanbul ticaret odalarıyla ve büyük ölçekli kuruluşlarla temas durumuna geçeceklerini söyledi.

Toplantıya katılanlar, çalışma alanları hakkında görüş bildirdi. Toplantı sonunda, Kırıkkale'de ekonomik anlamda kalkınma ve istihdamın genişlemesi için çalışmalar yapılması görüşünde bileşildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda Güç Birliği Platformu 5'nci bileşiminin AGİAD'da yapılmasına karar verildi.

EG(AY/COŞ)