Cezaevindeki yükümlü ve tutuklulardan gelen talepler üzerine bu doğrultuda ne yapabilecekleri konusunda bir çalışma başlattıklarını belirten Nuri Ünal, mevzuatta incelemelerde bulunduklarını söyledi. Daha sonra projeyi Adalet Bakanlığı'na ilettiklerini hatırlatan Ünal, "Bakanlığımız da bu projenin uygulanmasıyla ilgili uygun görüş bildirmesi üzerine böyle bir çalışma başlattık" dedi.

Vejetaryen beslenmenin bir sağlık sorunu olmayıp, bir tercih meselesi olduğunu belirten Cezaevi Müdürü Nuri Ünal, "Biz burada, kurumda bulunan tutukluların beslenmeleriyle ilgili mutfakta hazırlanan yemeklerin öncelikle sağlık ve hijyen koşullarına dikkat ediyoruz. Ayrıca kişilerin dini, kültürel ve sosyal tercihlerini de dikkate alarak yemek listelerini oluşturup, beslenmelerini bu çeşitte sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ünal, şu anda cezaevinde 3 vejetaryen, bir de vegan olmak üzere toplam 4 kişi için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederken, "Türkiye'de ceza infaz kurumları içerisinde ilk olarak böyle bir uygulamayı biz başlattık. Amacımız, burada her hükümlü ve tutuklunun cezalarını infaz ederken sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde ailelerine ve topluma dönmeleri hususunda elimizden geldiğince dikkatli ve özenli yaklaşım tarzı sergileyip, gerekli hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Uygulamalarımız ve bütün çalışmalarımız da bu yöndedir" dedi.

Cezaevinin baş aşçısı Hüseyin Emet ise yemekleri 3 grup şeklinde yaptıklarını, birinci grup yemeğin normal cezaevi personeli ve yükümlü tutuklular için yapılan yemek olduğunu ifade etti. Emet, "İkinci grupta vejetaryenler için, üçüncü grubumuzda ise diyet yemekleri alanlar içinde çıkan yemeklerimiz var. Cezaevi kurum doktorunun belirlediği ve diyetisyenlerin tavsiyesiyle oluşan yemekleri üç grup şeklinde yapıyoruz. Vejetaryen ve veganlar için hazırladığımız yemeklerin diğer yemeklerden ayrılan özelliği içerisinde hiç bir şekilde hayvansal ürünün bulunmaması. Diyet yemeklerinin özelliği ise bu grubu da yağsız ve tuzsuz olarak hazırlıyoruz" diye konuştu.