öğrencilerin rahat ve güvenli bir ortamda sınavı tamamlayabilmesi için Cumartesi ve Pazar günleri nişan, düğün, sünnet ve benzeri törenlerle birlikte müzik yayını yapılmayacak. İl Emniyet Müdürlüğü, ayrıca gürültülü inşaat çalışmalarına da engel olacak. Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, şöyle dedi:

"Özenli, özverili çalışma ile hazırlanmış olan öğrencilerimizin sınav anında rahatsız edilmemeleri, güvenli sınav ortamı yaratılması bakımından bir dizi tedbir aldık. Bunları sınav esnasında uygulayarak, öğrencilerin rahat bir sınav geçirmesini sağlayacağız. Merkezde okul çevrelerinde ve Kırıkkale Üniversitesi Kampus alanında sınav boyunca tüm birim ekipleri çalışacak."

Sınav anında inşaat ve düğün konvoylarına izin vermeyeceklerini bildiren Kartal, sınav saatlerinde düğün konvoyları oluşturulmayacağını, sınav yapılan okulların çevresinde klakson çalınmayacağını, gürültülü inşaat ve kazı çalışmaları yapılmayacağını bildirdi. Emniyet Müdürü Kartal, "Ayrıca sınavdan bir gün önce yine öğrencilerin rahat bir uyku uyumaları ve dinlenmeleri için düğün ve nişanlar erken bitecek. Vatandaşlarımızdan sınav sürecince bu uyarılara riayet etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.



EG(AY/İD)