Kaza Kırıkkale- Ankara karayolunda un 10'uncu kilometresinde öğlen saatlerinde meydana geldi. Ankara’dan Çorum istikametine giden Ali Bozkurt yönetimindeki 06 BZ 4646 plakalı TIR, önünde giden Ercan Açıkgöz idaresindeki 71 DY 667 plakalı otomobile çarparak şarampole yuvarladı. Kontroldan çıkan TIR, karşı şerite geçerek bu kez Bahri Türeci idaresindeki 71 EL 274 plakalı otomobille çarpıştı. Demir yığını haline dönüşen otomobilde yangın çıkarken TIR ise yolun sağında bulunan tepeye tırmanarak iki büklüm hale geldi.

Kazada TIR şoförü Ali Bozkurt, 667 plakalı otomobilin sürücüsü Ercan Açıkgöz ve 774 plakalı otomobilde bulunan Bahri Türeci ile yanında bulunan Reşide Özkan yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Kırıkkale Yüksek İhtisas ve Üniversite Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırıldı. Çarpışmadan sonra alev alan otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapanırken kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken görgü tanıkları, TIR'ın şerit değiştirdiği sırada karşı yönden başka araçların gelmemesini olası bir facianın önlenmesi olarak değerlendirdi.


EG(SSA) (FOTOĞRAF)